Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TRINIDAD & TOBAGO ZET MARKETING PR IN OM POSITIE OP

NEDERLANDSE EN BELGISCHE MARKT TE VERSTERKEN

Amsterdam, februari 2006... De Trinidad and Tobago Tourism Development Company heeft het Amsterdamse bureau USP Marketing PR aangesteld, met als doel meer Nederlanders te inspireren een bezoek aan deze bruisende tropische eilanden te brengen. Een grootschalige Marketing PR campagne wordt ingezet om het toerisme richting de twee Caraibische eilanden een extra impuls te geven. Er zijn redenen genoeg, denk alleen al aan de kleurrijke cultuur, het bruisende carnaval, de ongerepte natuur, de duizelingwekkende onderwaterwereld en de super sportieve bevolking. De eilanden staan dan ook nog eens extra in de belangstelling vanwege hun deelname in de WK voetbal dankzij onze eigen Leo Beenhakker!

Sporten en feesten
De eilanden, die samen één republiek vormen, zijn zeer bekend onder sport- en met name voetballiefhebbers. Onder de bezielende leiding van trainer Leo Beenhakker schreef het lokale voetbalteam geschiedenis: de 'socca warriors' zijn in 2006 voor het eerst gekwalificeerd voor het WK! Ook om te feesten is het goed toeven op zowel Trinidad als Tobago. Op bruisend Trinidad wordt jaarlijks het grootste carnaval na Rio gehouden. Natuurparadijs Tobago is de setting van het Caribische top Jazz Festival dat van 21-23 april wordt gehouden, met als hoofdact een optreden van Sting.

Promotie Trinbago in Nederland en België
USP Marketing PR verzorgt per 1 februari 2006 de promotie van Trinidad & Tobago in Nederland en België. Communicatiepijlers zijn: cultuur en evenementen, trouwen en huwelijksreizen, cruises, natuur en avontuur, meetings en incentives, duiken, golf en vissen. Om de naamsbekendheid te vergroten en de republiek te positioneren als een aantrekkelijke, Caribische bestemming zet het Amsterdamse bureau advertising, joint promotions, business to business communcatie en PR activiteiten als persberichten, persevenementen en persreizen in.

Over Trinidad & Tobago
De eilanden Trinidad en Tobago vormen één republiek voor de kust van Venezuela, maar zijn totaal verschillend. Trinidad is typisch Caribisch en gezellig druk en levendig. Hier bevindt zich de hoofdstad en tevens het zakelijke hart Port of Spain. Het kleine Tobago is totaal anders, een echt vakantieparadijs. De natuur van dit iets noordelijker gelegen eiland is ongerept en er zijn prachtige rustige stranden en adembenemende Mangrovebossen te vinden. Zie voor meer informatie over Trinidad & Tobago www.visittnt.com of neem contact op met Karin Rus bij USP Marketing PR via trinbago@usp.nl of bel 020 42 32 882.