Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 24 februari 2006

Capgemini presenteert rapport Warehouse management software market 2006

ERP leveranciers winnen terrein op markt voor Warehouse Management Software

Best-of-breed leveranciers van Warehouse Management Software (WMS) vinden geduchte concurrentie in oprukkende ERP leveranciers. Dit is één van de belangrijkste conclusies van het rapport Warehouse Management Software market 2006 , dat Capgemini vandaag presenteert. Het aandeel van ERP leveranciers op de WMS-markt groeit doordat zij hun WMS-functionaliteit ontwikkelen en het voordeel van een geïntegreerd systeem hebben. Het Warehouse Management Software market rapport is tot stand gekomen op basis van een onderzoek onder zesentwintig WMS leveranciers en geeft een overzicht van de markt in Europa.

Leveranciers van Enterprise Resource Planning (ERP), het geïntegreerd en bedrijfsbreed inzetten van software, zijn actief bezig met de ontwikkeling van hun functionaliteit op het gebied van WMS. Als gevolg hiervan groeit hun marktaandeel relatief sneller dan dat van andere partijen. Deze tendens zal naar verwachting doorzetten waardoor best-of-breed leveranciers zich nog duidelijker moeten onderscheiden om te overleven in deze markt.

Uit het rapport blijkt dat klanten veel waarde hechten aan de integratie met ERP pakketten en andere systemen in de supply chain. ERP leveranciers kunnen deze vorm van integratie reeds bieden. Om te concurreren met deze leveranciers moeten best-of-breed leveranciers voor blijven op het gebied van functionaliteit en de gewenste integratie bewerkstelligen.

Andere belangrijke trends die in het rapport worden geïdentificeerd, zijn voice technologie en Radio Frequency Identification (RFID). RFID wordt gezien als de belangrijkste trend voor de komende drie jaar. De uitdaging is om van RFID een werkelijk geïntegreerd onderdeel van de WMS pakketten te maken.

Het onderzoek wijst ten slotte uit dat de WMS-markt nog steeds voornamelijk bestaat uit kleine spelers die actief zijn in hun (lokale) thuismarkt. Toch krijgt de markt langzaamaan een meer internationaal karakter. Een kleine groep leveranciers van grotere omvang zoals RedPrairie, SSA en Manhattan Associates - verwerft een steeds sterkere internationale positie. Enerzijds door acquisitie en overnames, anderzijds door geografische uitbreiding en organische groei. In Europa richten deze bedrijven zich met name op de Benelux, Engeland, Zwitserland en Duitsland. Ook ERP leveranciers met een warehouse module zoals SAP en Oracle hebben een internationale focus.

Over Capgemini

Capgemini, één van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcingdiensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de Collaborative Business Experience . Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 60.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2005 een omzet van 6,9 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.capgemini.com

EINDE PERSBERICHT