Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 24 februari 2006

Lufthansa wint Aviation Excellence Award

Flight International magazine kent prestigieuze prijs toe

Het gerenommeerde Britse luchtvaartmagazine Flight International heeft Lufthansa uitgeroepen tot winnaar van de Aviation Excellence Award. Deze prijs, toegekend in de categorie 'Major Airline Flight Operations', gaat uit naar de luchtvaartmaatschappij met de beste prestaties wereldwijd op het gebied van operationeel gebruik van vliegtuigen. "In onze gesprekken met leveranciers van Lufthansa en ervaren luchtvaartpersoneel werd duidelijk dat Lufthansa wereldwijd de belichaming is van bekwaam, veilig en effectief omgaan met vliegtuigen", aldus lichtte Flight International redacteur Kieran Daly de beslissing van de jury toe.

"De award is een grote eer voor al ons personeel in de cockpit, de cabine en op de grond. De prijs onderstreept onze klantwaarden: service, kwaliteit en persoonlijke aandacht. De toekenning van deze prijs sterkt ons in de overtuiging dat we het goed doen en spoort ons aan tot nog beter in de toekomst, aldus de CEO en bestuursvoorzitter van Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber. "Lufthansa staat voor veiligheid, internationaal erkende technische expertise, service en verscheidene vernieuwingen in de luchtvaartindustrie. Met FlyNet introduceerden wij als eerste internet aan boord en onze Business Class biedt het langste bed in die klasse. Technici en piloten van Lufthansa hebben jaren in Toulouse gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe A380 en wij introduceerden nieuwe, innovatieve producten die frequent flyers meer comfort en tijdwinst opleveren. Onze nieuwe First Class Terminal in Frankfurt is wereldwijd ongeëvenaard", voegde hij nog toe.

Flight International reikte in totaal negen Aviation Excellence Awards uit in Singapore. Deze week namen gezagvoerder Norbert Woelfle en de bemanning van zijn Boeing 747 de prijs namens Lufthansa in Singapore in ontvangst.

Lufthansa maakt deel uit van Star Alliance. Dit netwerk is opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijd opererende luchtvaartalliantie, die reizigers een wereldwijd bereik van bestemmingen en een probleemloze reiservaring biedt. Skytrax heeft Star Alliance in 2003 en 2005 tot beste luchtvaartalliantie verkozen. De leden zijn: Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, Spanair, TAP Portugal, Thai Airways International, United, US Airways en VARIG Brazilian Airlines. South African Airways en SWISS zullen in de eerste helft van 2006 toetreden tot Star Alliance. Alle Star Alliance luchtvaartmaatschappijen samen bieden nu meer dan 15.000 dagelijkse vluchten naar 790 bestemmingen in 138 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Monique Haras, Van Luyken Communicatie Adviseurs.
Tel. +31 (0)23 540 04 24, Fax + 31 (0)23 535 48 06 E-mail: haras@vanluyken.nl


---- --