Gemeente Tilburg

Datum
24 Februari 2006

Kamerexpositie Paul Bogaers

Tilburgse fotograaf exposeert in kamer Ruud Vreeman

In de kamer van burgemeester Ruud Vreeman stelt fotograaf Paul Bogaers tussen 18 februari en 12 mei zijn werk tentoon. De officiële opening was op vrijdag 17 februari 2006. Het publiek kan de expositie bezichtigen tussen 15:00 en 17:00 uur op de volgende data: 3 maart, 7 april en 12 mei.

De burgemeester van Tilburg hecht veel waarde aan beeldende kunst en stelt zijn werkkamer daarom graag beschikbaar als extra podium voor Tilburgse kunstenaars. Paul Bogaers is de vierde kunstenaar die een expositie heeft ingericht in de kamer van Ruud Vreeman en de ernaastgelegen collegekamer.

Paul Bogaers maakt gebruik van het medium fotografie. In zijn werken verkent hij de mogelijkheden van het combineren van beelden met beelden, teksten met teksten of beelden met teksten. Deze bijzondere manier van werken levert zeer verrassende en intrigerende fotokunstwerken op. Vaak doet hij dit door foto´s van totaal verschillende situaties met elkaar te combineren waardoor er een nieuwe betekenissen ontstaan.

Na de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg heeft Paul Bogaers geëxposeerd op diverse plekken in en buiten Nederland. Zo had hij vorig jaar nog een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Daarnaast hing zijn werk onder andere in andere het Amsterdams Centrum voor Fotografie, FOAM Fotografiemuseum in Amsterdam, het Fotomuseum in Den Haag en op verschillende fotofestivals en musea in onder andere Zwitserland, Frankrijk, Italië, Zuid-Afrika. Meer informatie over Paul Bogaers is te vinden op zijn site, www.paulbogaers.com.

Voor de pers:
Thomas Heesters, woordvoerder burgemeester Vreeman: 013 5429952 Paul Bogaers: 06-29047626, e-mail: bogaers@hetnet.nl, internet : www.paulbogaers.com


---- --