NOVA

24-02-2006

NOVA Politiek: gemeenteraadsverkiezingen
Campagnetijd is bij uitstek de tijd voor proefballonnetjes. Zo wil het CDA 300 miljoen euro extra voor de kinderbijslag en adopteert ieder raadslid in Amsterdam een school als het aan de VVD ligt. De PvdA pleit voor 'hangplekken' voor ouderen en Groen Links in Nijmegen vindt dat projectontwikkelaars een percentage van de winst moeten afstaan aan de gemeente. NOVA peilt de verkiezingskoorts voorafgaand aan de raadsverkiezingen op 7 maart, onderzoekt hoe serieus we de voorstellen moeten nemen, en vraagt jongeren en allochtonen naar hun bereidheid te gaan stemmen.

In NOVA Politiek verder aandacht voor twee toekomstvisies voor Nederland. Ten eerste de Rotterdamse visie: strenge regels, aanpassen of anders... Ten tweede de Amsterdamse visie: 'de boel bij elkaar' houden.

Te gast zijn: Mark Rutte, staatssecretaris Onderwijs, VVD, Ahmed Marcouch, lijsttrekker voor de PvdA in Amsterdam Slotervaart, Leonard Geluk, lijsttrekker in Rotterdam voor het CDA en Lilian Marijnissen, nummer 2 op de lijst van de SP in Oss.

Presentatie: Jeroen Pauw en Ferry Mingelen
(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Ma t/m vr: 22.20-23.00 uur Nederland 3
Zaterdag: 22.09-22.30 uur Nederland 3
Herhaling na middernacht

Armoede in Maastricht

Cruijffs visie op integratie

Rechtzaak Ahold begint in maart

Den Haag Vandaag: politiek bezorgd over jeugdzorg © NOVA / Nederlandse Programma Stichting