CD&V

Persmededeling van CD&V
24 februari 2006

LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN TREKKEN AL WEG UIT ZAVENTEM

CD&V senator Etienne Schouppe vroeg aan minister van Mobiliteit, Renaat Landuyt, uitleg over het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM) dat sinds enkele maanden, tegen de afspraken in, luchtvaartmaatschappijen beboet. Er werd al overgegaan tot gedwongen uitvoering via dwangbevel.

Op 24 maart 2004 kreeg het BIM van de Brusselse minister van Leefmilieu de opdracht om de verbalisatieprocedures betreffende de bestrijding van de geluidshinder toe te passen. Tegen dat besluit werden verschillende verzoekschriften tot nietigverklaring bij de Raad van State ingediend. Tot oktober vorig jaar werden alle proces-verbalen dan ook geklasseerd zonder gevolg. Sinds november 2005 is BIM begonnen met het uitschrijven van administratieve boetes.

Deze boetes kosten aan de betrokken maatschappijen enorm veel geld, wat hun rentabiliteit ombuigt tot verlies. Vooral Belgische chartermaatschappijen en de vrachtvervoerders zijn het slachtoffer van deze wurggreep van de Brusselse regering t.a.v. de nationale luchthaven.

De minister moest in zijn antwoord toegeven dat deze situatie ons land geen positieve uitstraling bezorgt en bovendien zeer ongunstig is voor de economische situatie van Zaventem. De senator weet dat er al twee grote vrachtvervoerders niet meer op Zaventem willen vliegen omwille van de opgelegde boetes.

Etienne Schouppe
Senator

© CD&V - Wetstraat 89 - 1040 Brussel Contact | Webmaster | Home


CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be
E-mail : inform@cdenv.be