Ingezonden persbericht

Evenement 'Handwerken 2006'

Handwerkbeurs voor de 4e maal gehouden

ZWOLLE, 20051129 -- Zwolle, 29-11-2005 - Na de zeer succesvolle edities van de handwerkbeurzen in 2004 en 2005 vindt "Handwerken 2006" ook weer plaats in Zwolle. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 februari a.s. is de IJsselhallen in Zwolle het walhalla voor liefhebbers van pure naaldkunst.


Op de beurs 'Handwerken 2006' vindt u alles op het gebied van handwerken, het assortiment wordt steeds uitgebreider. Veel verkoopstands op het gebied van breien, borduren, quilten, punchen, weven, kantklossen, tapisserie en textiel zijn vertegenwoordigd en zullen u alle nieuwigheden kunnen laten zien. Een gedeelte van de beurs is ingericht met naai-, borduur- en lockmachines. Zo zijn diverse grote merken zoals Bernina, Toyota en Brother aanwezig en kunt u de nieuwste machines bewonderen. Tussen de verschillende verkoopstands zullen vele demonstraties worden gegeven. Zo zijn er demonstraties op industriële borduurmachines, hardanger met zijden garens door Marjo Timmers, kartonnage pakketten, sokken breien, textielkunst, werken met zijden stoffen en met Vlieseline artikelen.
U kunt zelf actief deelnemen aan de verschillende workshops zoals hardanger, Temari naaldkunst (Japanse ballen), schaduwborduren en wolvilt. Demonstratrice Jeanette Evers begeleidt een workshop waarbij gewerkt worden met de nieuwste borduurmachines. Borduur specialist Tineke Tinbergen verzorgt 2 maal per dag een workshop witsneewerk. Ook een workshop 'patchwork op de naaimachine' kunt u volgen.
Voor de eerste maal wordt voor de beurs een wedstrijd georganiseerd 'YouR CreAtioN'. Met 4 categorieën is er vast wel iets voor u bij! Ontwerp een gebreide trui of maak op de naaimachine een kledingstuk (rok, blouse of jurk). Ook de sieraden worden niet vergeten, ontwerp en maak een sieraden set en win leuke prijzen. De Re-style trend is nog steeds hip, laat zien hoe creatief u bent en re-style een kledingstuk naar keuze. Als prijzen zijn onder andere een breimachine en een naaimachine beschikbaar. De ingezonden stukken worden tentoongesteld op de beurs, bezoekers kiezen de winaars. Onder de ingezonden jury briefjes van de bezoekers worden nog eens 20 prijzen verloot.
De beurs is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt ¤ 6,00, kinderen tot 12 jaar gratis, parkeren is gratis. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle. Voor meer informatie kunt u de website www.handwerkbeurs.nl bezoeken.




Second Events