Ingezonden persbericht


Persbericht

Conferentie over inspirerende kerkdiensten

DRACHTEN - 'Een uur op zondag'. Dit is het thema van de conferentie die de Bethelgemeente in Drachten eind februari in samenwerking met Willow Creek Nederland organiseert. Sprekers zijn Orlando Bottenbley, voorganger in Drachten, en Nancy Beach, hoofd Programmering van de Willow Creek Community Church in Chicago. De conferentie vindt plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari in Drachten.

Om mensen met het evangelie te bereiken en te helpen groeien in hun geloof, is het volgens de organisatoren van de conferentie noodzakelijk dat kerkdiensten aantrekkelijk zijn voor zowel trouwe kerkgangers als bezoekers. Het 'uur op zondag', of wanneer een kerkdienst ook georganiseerd wordt, moet een hoogtepunt in de week zijn. Zowel de Bethelgemeente, de snelst groeiende gemeente van Nederland als Willow, een van de grootste kerken in Amerika, besteden daarom veel aandacht aan de invulling van de kerkdienst. Daarin spelen naast de preek ook onderdelen als bijvoorbeeld aanbidding, drama en dans een belangrijke rol. Elke samenkomst moet een feest zijn, zo stellen Bethel en Willow. Een feest waarin God wordt grootgemaakt, christenen kunnen groeien in hun geloof en belangstellenden nieuwsgierig worden naar wie de hemelse Vader nu eigenlijk is. Doel is tijdens de conferentie na te denken over hoe kerken en gemeenten kunnen bouwen aan inspirerende samenkomsten. Samenkomsten waarvoor zonder schroom buitenkerkelijken kunnen worden uitgenodigd en waar christenen zelf ook graag komen. Doelgroep van de conferentie is iedereen die zich op een of andere wijze bezighoudt met de programmering en voorbereiding van samenkomsten. Naast enkele sessies van Nancy Beach en Orlando Bottenbley, staan ook workshops op het programma, over bijvoorbeeld regie, muziek, drama en techniek. Nancy Beach is vanaf het prilste begin werkzaam bij Willow. Zij is nu hoofd Programmering van de samenkomsten in Chicago. In haar boek 'An hour on Sunday' vertelt zij hoe vanuit een missionaire hartsgesteldheid samenkomsten weer aantrekkelijk gemaakt kunnen worden voor zowel christenen als zoekers. Orlando Bottenbley, voorganger van de snel groeiende Bethelgemeente in Nederland, vertelt vanuit de ervaringen in de Bethelgemeente hoe buitenkerkelijken én gelovigen in de samenkomsten echt kunnen worden aangesproken met het Evangelie van Jezus Christus.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie of een interview, kunt u contact opnemen met het secretariaat van Willow Creek Nederland, tel: (030) 69 27 111, of e-mail info@willowcreek.nl. Zie ook www.willowcreek.nl en www.bethel.nl


---- --