Provincie Utrecht

PERSBERICHT PROVINCIALE STATEN UTRECHT

|Nr. 6418a, 20 februari 2006                               |Marjolein    |
|                                                          |Copier       |
|                                                          |06-20003533  |
Provinciale commissie Onderzoek Bouwstagnatie in Leidsche Rijn

Vrijdag 24 februari 2006 komt de Commissie Onderzoek Bouwstagnatie uit Provinciale Staten naar de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn van de gemeente Utrecht voor een werkbezoek. Verder voert de commissie panelgesprekken met partijen in het bouwproces. Ook zoekt de commissie contact met individuele personen of organisaties die ideeën over de gewenste versnelling van de woningbouw hebben.

De stad Utrecht is één van de zeven gemeenten die de Commissie Onderzoek Bouwstagnatie uit Provinciale Staten eind februari bezoekt. Onderwerp van gesprek is hier met name de voortgang in Leidsche Rijn. Na een ontvangst in het informatiecentrum Leidsche Rijn maakt men een rondrit door de wijk.

Ook in Woerden, Nieuwegein, Utrecht, Houten, Utrechtse Heuvelrug en Veenendaal legt de commissie locatiebezoeken af. Men spreekt er met gemeentelijke bestuurders en ambtelijke deskundigen, maar ook met vertegenwoordigers uit de wereld van de woningbouwcorporaties, aannemers, bouwers, wetenschappers, consumenten- en huurdersorganisaties. De commissie zoekt naar antwoorden op de vraag waardoor er toch steeds sprake is van het achterblijven van de woningbouw in de provincie Utrecht. Na een eerste serie literatuur- en interne onderzoeken, wordt dus nu het oor te luisteren gelegd in de buitenwereld.

Inwoners gezocht
De statenleden uit de commissie willen ook graag in contact komen met inwoners van de provincie Utrecht met ervaringen, ideeën of suggesties. Daartoe is in de regionale pers een oproep geplaatst onder de kop "Hoe zorgen we dat het niet bij bouwplannen blijft?". De commissie is via cob@provincie-utrecht.nl of via www.provincie-utrecht.nl te bereiken. Schrijven kan ook: aan de Commissie Onderzoek Bouwstagnatie, antwoordnummer 8402, 3500 VW Utrecht.

De Commissie Onderzoek Bouwstagnatie hoopt eind april de resultaten te kunnen presenteren. De commissie Ruimte en Groen uit Provinciale Staten zal het rapport op 8 mei bespreken. Naar verwachting ronden Provinciale Staten de besluitvorming hierover af op maandag 12 juni.


---- --