Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Inspectie Werk en Inkomen

Directie Toezicht gemeenten en overige bestuursorganen

De staatssecretaris van Sociale Zaken en Postbus 11563 Werkgelegenheid 2502 AN Den Haag De heer H.A.L. van Hoof Prinses Beatrixlaan 82 Postbus 90801 2595 AL Den Haag 2509 LV DEN HAAG Telefoon (070) 304 44 44 Fax (070) 304 44 45 www.iwiweb.nl

Datum 24 februari 2006 Uw kenmerk Ons kenmerk 2006/660 Onderwerp Onderzoek "Duurzaamheid uitstroom uit een Abw- of WW-uitkering, verschillen tussen uit- stroom naar Bedrijf en Loondienst"

Geachte heer Van Hoof,

Hierbij ontvangt u de nota "Duurzaamheid uitstroom uit een Abw- of WW-uitkering, verschillen tussen uitstroom naar Bedrijf en Loondienst" van de Inspectie Werk en Inkomen.

Dit onderzoek is door IWI uitgevoerd op verzoek van de Projectgroep Ondernemerschap (POND) van het ministerie van SZW. IWI heeft onderzocht of er verschillen zijn in duurzaam- heid van uitstroom uit een uitkering tussen uitkeringsgerechtigden die uitstromen naar loon- dienst en uitkeringsgerechtigden die als zelfstandige een bedrijf starten.

Het onderzoek is bedoeld als input voor de eindrapportage van de Projectgroep Onderne- merschap en is uitgevoerd ongeveer gelijktijdig met het onderzoek "Ondernemend de uitkering uit" dat door het onderzoeksbureau Ecorys is verricht.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek treft u aan in de managementsamenvatting aan het begin van de nota.

Hoogachtend,
Inspecteur-generaal

(mr. L.H.J. Kokhuis)

Bijl. rapport

c.c. Dhr. drs. M.A. Ruys, secretaris-generaal
Mw. A. v. Berckel, projectleider van de Projectgroep Ondernemerschap De Inspectie Werk en Inkomen draagt door haar oordelen bij aan het doeltreffend functioneren van het stelsel van werk en inkomen. IWI is de onafhankelijke toezichthouder voor de minister van SZW.