Gezocht: jonge/oude journalist voor dynamische persconferentie

Commissie gelijke behandeling

http://www.cgb.nl

Sinds 2004 kent Nederland de Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij de arbeid (WGBL). In deze wet wordt onderscheid op leeftijd zonder goede reden bij het aanbieden van functies verboden. Dat deze wet niet altijd wordt nageleefd, valt wekelijks te constateren bij het lezen van personeelsadvertenties in bladen en op internet.

Om duidelijk te maken wat hierbij niet (bijv. jong, maximaal 30-35 jaar) en wél (bijv. dynamisch, flexibel) mag, hebben het Expertisecentrum LEEFtijd en het Meldpunt Discriminatie Amsterdam (MDA) een handige checklist ontwikkeld voor werkgevers en werving- en selectiebureaus. Deze checklist is gebaseerd op het Advies Leeftijdsonderscheid in advertenties van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB).

Op dinsdag 24 januari om 14.00u worden checklist en advies officieel gepresenteerd in het kantoor van de CGB aan de Kleinesingel 1-3 te Utrecht. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

Het korte programma bestaat die middag uit het toelichten van enkele praktijkvoorbeelden en een TOP 5 van vermeldingen in advertenties die in strijd zijn met de WGBL. Jolande Sap (directeur LEEFtijd), Jessica Silversmith (directeur MDA) en Chila van der Bas (commissielid CGB) zullen het belang van advertenties zonder verboden leeftijdsonderscheid nader toelichten. Naast het voldoen aan een wettelijke verplichting, biedt de checklist werkgevers de mogelijkheid een groter en gevarieerder personeelsaanbod aan te boren.

U kunt u voor deze bijeenkomst aanmelden middels e-mail m.scholten@cgb.nl of telefoon 030 888 3 888.