Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

24 februari 2006

Aalten - tijdens skeeleren over de kop

Een 33-jarige vrouw uit Aalten is donderdagmiddag (23/2) gewond geraakt tijdens het skeeleren. De vrouw reed rond 14.00 uur op de parallelweg van de Hamelandroute toen plotseling het noodlot toesloeg. De vrouw vloog door onbekende oorzaak over de kop en aangezien ze geen helm droeg liep zij een hoofdwond op. Een ambulance bracht haar voor behandeling naar het ziekenhuis.

Didam - graffiti

Vier tieners gaan binnenkort via het bureau HALT aan de slag om graffiti in hun woonplaats te verwijderen. De vier hadden donderdagmiddag (23/2) met spuitbussen op muren en regenpijpen in de omgeving van de Wilhelminastraat gespoten. Na de melding troffen agenten de jongelui aan en zij bekenden met "carnavalsspray" voor in de haren te hebben gespoten. De verf op de regenpijpen zou na een regenbuitje wel weg zijn, maar inmiddels was het ook in de stenen getrokken. De ouders zijn op de hoogte gesteld en het is te hopen dat de regen en de schoonmaakactie van de jongelui succes heeft.

Gaanderen - met fles bekogeld

De politie heeft donderdagavond (23/2)een 51-jarige man uit Gaanderen aangehouden. De man wordt ervan verdacht rond 19.00 uur een fles naar een plaatsgenote aan de Bethlehemstraat te hebben gegooid. De man was bij haar aan de deur gekomen en wilde kennelijk geld voor drank en toen de vrouw hier niet op in ging, gooide hij een fles naar haar. Gelukkig kon zij op tijd de deur dicht doen, waardoor ze niet geraakt werd. De deur liep lichte schade op.
De man is ingesloten en voor de strafafhandeling wordt contact met het Openbaar Ministerie opgenomen.

Gaanderen - snelle brommer

Een motoragent heeft donderdagmiddag (23/2) een 17-jarige uit die plaats met z'n bromfiets van de weg gehaald. De knul reed omstreeks 16.00 uur over de Kerkstraat en z'n bromfiets bleek zwaar opgevoerd te zijn. Naast deze overtreding bleek de jongeman het kennelijk ook niet al te nauw te nemen met zijn eigen veiligheid. Hij had z'n helm ook niet goed vast gemaakt en dit zou bij een ongeval zeker tot letsel leiden. De motoragent heeft hem hier nadrukkelijk op gewezen en voor de overtredingen krijgt de jongeman een bekeuring.

Aalten - te hard langs werkzaamheden

De politie heeft donderdagochtend (23/2) 43 bekeuringen uitgeschreven voor automobilisten die op de Gendringseweg de tijdelijke snelheidsbeperking negeerden. In verband met tijdelijke werkzaamheden was er een snelheidsbeperking van 60 naar 50 kilometer. De hoogst gemeten snelheid was 96 km en alle overtreders krijgen binnenkort een boete thuis gestuurd.

Einde berichten

---- --