Fontys


Scriptieprijzen Fontys Bedrijfskundige Informatica uitgereikt

Maarten van der Ven en Harold Swaanen hebben vandaag de scriptieprijs van de opleiding Bedrijfskundige Informatica van Fontys Hogeschool Informatica gewonnen. Maarten van der Ven uit Nijmegen kreeg de prijs voor zijn scriptie met als titel `Business Intelligence in Acceleratie'. Harold Swaanen uit Bladel werd beloond voor zijn scriptie met als titel `Redesign informatiesysteem kwaliteitsafdeling Raydex CDT'. Aan iedere prijs is een waarde van EUR 500,- en een plaquette of beeld verbonden.

vrijdag 24 februari 2006 door

De prijzen werden uitgereikt door twee juryleden, die ieder hun eigen winnaar kozen. Erwin Louws van Accenture Technology Solutions uit Almere koos voor de scriptie van Maarten van der Ven. In het juryrapport schreef hij dat de scriptie een pakkend en sterk verslag was waarin bedrijfskundige aspecten en IT perfect samenkomen. De creatieve insteek was zeer sterk waardoor bedrijfsverbanden voor Data Mining sessies zeer aansprekend en vindingrijk zijn gevonden en tastbaar zijn gemaakt.
Het tweede jurylid, Hans Nijholt van Caesar Groep uit Utrecht, vond de scriptie van Harold Swaanen het beste. In het juryrapport werd Swaanen geprezen om de aanzienlijke efficiency en doorlooptijdbesparing die is gerealiseerd door het implementeren van de gekozen ICT oplossing. In zijn onderzoek heeft Swaanen, met een duidelijke onderbouwing voor de gebruikte ontwikkelmethodiek, een goede balans gevonden tussen theorie en praktische toepassing.

Het is de eerste keer dat de opleiding Bedrijfskundige Informatica scriptieprijzen uitreikt. De opleiding wil op deze wijze haar uitblinkende studenten belonen. Bovendien zorgt het winnen van de prijs voor een vliegende start van de carrière van de student. De jurering wordt verzorgd door bedrijven uit het beroepenveld. Ieder bedrijf selecteert geheel zelfstandig zijn winnaar uit de genomineerden. Deze keer waren het Accenture Technology Solutions uit Almere en Caesar Groep uit Utrecht. Bij de diplomering in juni zullen andere bedrijven de jurering voor hun rekening nemen.