Politie Noord-Holland-Noord

Extra bericht van vrijdag 24 februari

Hoorn, 24-02-2006 o 20.30 uur

Gewapende overval, politie zoekt getuigen

Hoorn, vrijdag 24 februari 2006.

Vanmiddag omstreeks 16.00 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een schoonheidssalon aan de Spoorstraat. Twee mannen met een bivakmuts en een vuurwapen gingen de winkel binnen en bedreigden het personeel. Ze namen een bedrag van enkele honderden euros mee en verlieten rennend de zaak.

Er werd alleen gedreigd met het wapen. De mannen spraken Engels. Na de overval zijn weggelopen via de Leliestraat waar ze aan het einde linksaf sloegen en het Nieuwland opgingen. Aan het einde zijn ze vermoedelijk via het loopbruggetje het Koepoortsplein opgegaan. Ze zijn mogelijk richting het NS-station gegaan. Een oplettende getuige heeft hen nog enige tijd te voet achtervolgd en heeft nog enkele fotos gemaakt met een digitale camera maar de fotos bleken onvoldoende van kwaliteit.

Signalementen:

Dader 1 was een man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud, hij heeft een donkere huidskleur (negroïde) en een kort gedrongen postuur. Zijn lengte is ongeveer 1,70 m. Hij droeg donkere kleding met op de achterkant van zijn jas een lichtkleurig streep of tekst.

Dader 2 was een man eveneens van 20 tot 25 jaar oud, hij heeft een getinte huidskleur en is mogelijk Aziatisch. Hij heeft een normaal postuur en is eveneens ongeveer 1,70 meter lang. Hij droeg ook donkere kleding.

Getuigenoproep:

De recherche stelt een nader onderzoek in en verzoekt een ieder die inlichtingen over deze gewapende overval kan verschaffen contact op te nemen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Bestuurder tengevolge aanrijding alsnog overleden

Hoorn, vrijdag 24 februari 2006.

Vandaag is in het Westfries Gasthuis een 69-jarige automobilist uit Alkmaar als gevolg van zijn verwondingen na een ernstige aanrijding overleden.

De man raakte als bestuurder bij een ongeval betrokken op zaterdag 21 januari 2006 op de Markerwaardweg te Wervershoof.

Bij die aanrijding raakten vier andere inzittenden van de auto eveneens gewond, waaronder de 15-jarige dochter van de overledene. Zij zijn inmiddels allemaal uit het ziekenhuis ontslagen.

Laatst gewijzigd 24-02-2006 20:27 | © Politie Noord-Holland Noord |