Ingezonden persbericht



Uit: Editie 5 Nieuwsbrief 24 februari 2006

Nieuwe spreker bij Speakers Academy®

In the Spotlight: Bamber Delver

Er wordt heel wat afgepraat en geschreven over kinderen/jongeren in de mediamaatschappij. Ook door Bamber Delver, met dat verschil dat hij weet waar 'de jeugd van nu' mee bezig is en hoe zij het internettijdperk beleeft.

Als directeur van stichting De Kinderconsument, voortgekomen uit een project bij Jantje Beton, gaat Bamber Delver dagelijks om met kinderen en jongeren: "We leven niet meer in een zap- maar in een surfcultuur, waarbij opvoeders hun autoriteit steeds minder kunnen ontlenen aan een informatievoorsprong".

De kenniskloof tussen jeugd en volwassenen vindt hij niet zorgwekkend. Dat volwassenen blijven steken in hun zorgen en onwetendheid jegens internet wel: "De schouders ophalen is natuurlijk niet de juiste attitude voor een opvoeder. Kinderen hebben recht op onderwijs en opvoeding. Ook met betrekking tot de zogeheten nieuwe media als internet en mobieltje."

Delver meent dat 'het nieuwe expertise en zelfvertrouwen van kinderen en jongeren' niet als gevaar, maar als voordeel moet worden gezien. Dus initieerde hij diverse tests waar jongeren hun bevindingen met internet en ICT-producten kunnen weergeven. Hij heeft inmiddels 2 boeken over veilig internet op zijn naam staan: `Pandora's Mailbox' (2004), en `Slim en Safe Internetten' (2005). Bamber geeft door het land talloze presentaties voor onderwijs en overheid over de nieuwe leefwereld van kinderen en jongeren. Hij is tevens een van de krachten achter het Diploma Veilig Internet vanuit het Ministerie van Economische Zaken.

Bamber Delver levert columns voor onder andere Margriet, Computer Idee, CompuServe/AOL en MSN Nederland en is een regelmatige gast in nieuws- en discussieprogramma's zoals Netwerk, Teleac en Jeugdjournaal.

Speakers Academy® Postbus 22307 * 3003 DH Rotterdam * telefoon 0900-SPREKERS (20 ct/pm) * fax 010-4143259 e-mail info@speakersacademy.nl * website: www.speakersacademy.nl