3 e persbericht van vrijdag 24 februari 2006

Eindhoven, 24-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen gewapende overval

Bij een winkel aan de Pagelaan vond vrijdagavond rond 19.00 uur een gewapende overval plaats. Een onbekende man kwam de winkel binnen en greep een medewerker vast. Onder bedreiging van een mes moest geld uit de kassa worden gehaald. Vervolgens is de dader met een nog onbekende buit gevlucht. Getuigen die iets gezien hebben dat met deze overval verband zou kunnen houden, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Eindhoven: Verdachten van gewapende overval aangehouden

In hun woningen in Woensel Noord en Zuid zijn vrijdagochtend twee mannen van 35 en 45 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van een overal op een tankstation aan de John F. Kennedylaan op 15 februari jl. Twee mannen kwamen destijds lopend aan bij het tankstation. Een van hen bedreigde een personeelslid met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij wilde de inhoud van de kassa. De tweede verdachte bleef buiten wachten tijdens de overval. De twee gingen er vervolgens met de buit vandoor (zie 2e persbericht van 15 februari 2006). De twee mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na aantreffen gestolen auto

Op de Frankrijkstraat is vrijdag rond 14.10 uur een man van 28 jaar uit Eindhoven aangehouden. Rond 14.40 uur werd in een woning aan diezelfde straat nog een tweede verdachte, een 22-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Beide verdachten zouden kort voor hun aanhouding uit een gestolen auto zijn gestapt. De auto werd op de Frankrijkstraat aangetroffen. In het voertuig was een doorverbinding gemaakt. De auto werd in de nacht van woensdag op donderdag gestolen vanaf het Fultonplein. De twee mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van oplichting aangehouden

Op het 18 Septemberplein is vrijdag rond 17.35 uur een man van 35 jaar uit Hoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting door middel van een wisseltruc. Dit gebeurde bij het betalen bij de kassa. De man zou de wisseltruc bij een vijftal winkels in de binnenstad hebben toegepast. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Man aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in het centrum van Helmond is vrijdag rond 17.00 uur een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het inslaan van het raam van de woning van zijn 34-jarige ex-vrouw, eveneens in het centrum van Helmond. Dit gebeurde vrijdagmiddag. De vrouw zou in het verleden ook diverse keren mishandeld zijn door de man. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Oirschot: Vrouw gewond bij botsing met vrachtwagen

Op de kruising Beerseweg Kempenweg is vrijdag rond 14.10 uur een 30-jarige automobiliste uit Eindhoven in botsing gekomen met een 74-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oost-, West- en Middelbeers. De vrouw reed over de Beerseweg en sloeg linksaf de Kempenweg in. Hierbij verleende ze geen voorrang aan de vrachtwagen, die over de Kempenweg aan kwam rijden. De vrouw kwam bekneld in haar auto te zitten. Ze werd door de brandweer uit het voertuig bevrijd. De traumahelikopter kwam ter plaatse om medische assistentie te verlenen. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.