Wereldomroepdebat met Antilliaanse gemeenteraadskandidaten

Radio nederland wereldomroep

HILVERSUM - De Caribische afdeling van de Wereldomroep organiseert op 25 februari een debat met Antilliaanse en Arubaanse gemeenteraadskandidaten i.s.m. de Vereniging Antilliaans Netwerk. Ruben Severina (PVDA Zoetermeer), Elgeline Martis, (VVD Den Haag) en Wyrnus Pikeur (CDA Rotterdam) gaan met elkaar en het publiek in discussie over de wijze waarop zij hun kandidatuur als gemeenteraadslid invullen. De Wereldomroep maakt hiervan een radio-uitzending, die begin maart op de Antillen en Aruba wordt uitgezonden.

Meer dan 60 Antillianen en Arubanen hebben zich kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart. Van Anna Paulowna tot Zoetermeer; overal willen zij zich inzetten voor hun directe leefomgeving. Maar hoe kunnen Antilliaanse en Arubaanse gemeenteraadskandidaten zich het beste profileren? Waar vinden zij de kiezers en hoe winnen zij hun stem? Wat verwachten de kiezers van hen? En wat zijn de valkuilen als zij eenmaal in de gemeenteraad terecht komen?

Over deze onderwerpen discussiëren de gemeenteraadskandidaten en het aanwezige publiek. Het publiek bestaat uit andere gemeenteraadskandidaten en belangstellenden (zoals Tweede Kamerlid John Leerdam). Cabaretier Jandino Asporaat zorgt voor een kritische en komische onderbreking. De discussieleiders zijn Tanja Fraai en Loeki Nicolaas van de Caribische afdeling van de Wereldomroep.

De radio-uitzending is begin maart op de Antillen en Aruba te beluisteren via radiostations waarmee de Wereldomroep samenwerkt. Zo krijgen luisteraars op de eilanden een beeld van de politieke participatie van de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Nederland. De radio-uitzending rond het debat is vanaf 3 maart ook op www.caribiana.nl te beluisteren.