Gemeente Geldrop-Mierlo


PAND HEUVEL 1 WORDT HORECA-COMPLEX

Op donderdag 23 februari ondertekenden burgemeester R. Donders-De Leest, de heer Van Daal en mevrouw Colson van Van Straten Vastgoed B.V. een contract. Hiermee worden de monumentale panden aan de Heuvel
1 in Geldrop verkocht aan Van Straten Vastgoed B.V. Zij ontwikkelen de panden (het voormalig gemeentekantoor van Grondgebiedszaken) tot horeca-complex.

De gemeente heeft in 2004 een aantal ontwikkelaars uitgenodigd een visie in te dienen over de toekomst van de Heuvel 1. Het doel hierbij was, om de panden in te vullen met horeca, waarbij de monumentale status behouden moest blijven. Op deze manier zou het gebied Heuvel en Centrum meer sfeer en uitstraling moeten krijgen. Het plan van Van Straten Vastgoed B.V. voldeed het meest aan de randvoorwaarden die de gemeente stelde. Deze ontwikkelaar mocht daarom, samen met de gemeente, de visie uitwerken voor de realisatie en de ontwikkeling van de Heuvel 1. Bij deze herontwikkeling wordt ook het Kleine Heuvelplein meegenomen, dat vóór de Heuvel 1 ligt,.

IMPRESSIE
Er wordt naar gestreefd het horeca-complex en het Kleine Heuvelplein opgeleverd te hebben in april 2008, vóór de voorjaarskermis en de ronde van Geldrop. De monumentale panden bieden dan ruimte aan een sjiek restaurant, een grand café, een menu-restaurant en hotelappartementen. Het plein, in combinatie met de omliggende horeca, moet een trekpleister worden voor de hele regio. Om een idee te krijgen van de inrichting, ziet u hier een ontwerp van de plannen. Het gaat puur om een sfeerbeeld, de uiteindelijke inrichtingsplannen worden nog verder uitgewerkt.