1e persbericht van zondag 26 februari 2006

Eindhoven, 26-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie schakelt brandweer in om vijf mannen aan te houden

Na een melding dat op een dak van een bedrijf aan de Achtseweg Noord verdachte personen zouden rondlopen, stelde de politie zondagochtend meteen een onderzoek in. Rond 5.00 uur werden vijf mannen op het dak van het bedrijf gezien. De politie riep de hulp van de brandweer in om de verdachten aan te houden. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse om de verdachten van het dak te halen. Het gaat om vier mannen uit Utrecht (21, 37, 38 en 41 jaar) en een 30-jarige man uit Putten. Verder onderzoek wees uit dat bij een bedrijf in de directe omgeving was geprobeerd om in te breken. De vijf verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Politie houdt verdachten onder hevig verzet aan

De politie kreeg zondag rond 1.30 uur een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Frederiklaan. De agenten gingen direct ter plaatse en trof daar een groep aan die ruzie had en zich tegen de politie keerde. In totaal werden vijf mannen (28, 35, 36, 44 en 47 jaar) en één vrouw (40 jaar), allen uit Eindhoven, tussen 1.30 en 2.00 uur op de Frederiklaan aangehouden. De 35-jarige verdachte kraste een agent in zijn gezicht, waarop hij onder zwaar verzet aangehouden werd. De agent liep hierdoor enkele verwondingen in zijn gezicht op. De 44-jarige verdachte probeerde deze aanhouding te voorkomen en spong in de nek van een agent. Ook de 47-jarige man probeerde de aanhouding van de 35-jarige man te belemmeren door een agent in een wurggreep te pakken. De 28-jarige verdachte werd aangehouden omdat hij niet wilde vertrekken op bevel van de politie. De 36-jarige Eindhovenaar bemoeide zich hier mee en sloeg een medewerker van de Koninklijke Marechaussee in zijn gezicht, waarop ook hij werd aangehouden. Zijn 40-jarige vrouw probeerde deze aanhouding te voorkomen. De politie heeft de wapenstok gebruikt tijdens de aanhoudingen. De zes verdachten zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling en vernieling

In de woning van zijn 27-jarige ex-vrouw in Woensel Noord is zaterdag rond 20.00 uur een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man zou kort voor zijn aanhouding de woning zijn binnengedrongen. Hij vernielde een raam naast de voordeur om binnen te komen. In de woning sloeg hij zijn ex. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling

In het ziekenhuis is zondag rond 1.40 uur een man van 21 jaar uit Rotterdam aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding de raam van een voordeur aan de Vigliuslaan hebben vernield. De verdachte was op bezoek bij zijn 26-jarige vriend. Beiden kregen ruzie waarop het raam werd ingeslagen. De verdachte liep diverse verwondingen op, waaraan hij in het ziekenhuis werd behandeld. Hierna werd hij door de politie meegenomen en in de cel gezet voor verder onderzoek.

Helmond: Aanhouding na steekpartij

In een woning in het centrum van Helmond is zondag rond 4.00 uur een 24-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het neersteken van zijn 33-jarige Helmondse vriendin in zijn woning in het Helmondse centrum eerder die nacht. De vrouw is met diverse steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling ex en diefstal auto

In het Frans Joseph van Thielpark is zaterdag rond 22.10 uur een 27-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 24-jarige ex-vriendin in haar woning in Helmond Oost. Dit gebeurde 19 februari jl. De verdachte en zijn ex kregen onenigheid, waarop de vrouw werd geslagen en bij haar keel werd gegrepen. Ook zou hij onder meer een videorecorder en een computerbeeldscherm in de woning hebben vernield. Hij nam de sleutels van de auto van de vrouw af en verdween met haar auto. Bij de aanhouding werden twee cachetjes met cocaïne aangetroffen bij de man. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Man aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Helmond West is zondag rond 1.40 uur een 37-jarige man aangehouden. De man zou zondagochtend agressief gereageerd hebben tegenover zijn 33-jarige vrouw en 13-jarige stiefdochter. Beiden vluchtten hierop uit de woning. Verder onderzoek wees uit dat de vrouw regelmatig door de verdachte mishandeld werd. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij trapte door een raam. Pakte een tafeltje met serviesgoed en dreigde dat naar de politie te gooien. De politie heeft pepperspray gebruikt om de verdachte tot bedaren te brengen. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Asten: Verdachte van handel in harddrugs aangehouden

Op de Markt is zondag rond 1.30 uur een 21-jarige man uit het Belgische Overpelt aangehouden. Hij wordt verdacht van het verkopen van harddrugs in horecagelegenheden aan de Markt. Bij de man werden drie cachetjes met cocaïne aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Geldrop: Aanhouding na openlijke geweldpleging

In zijn woning in het Eindhovense Stratum is zaterdag rond 17.45 uur een 49-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging op de Geldropseweg in Geldrop kort voor zijn aanhouding. Hierbij werd een 24-jarige Eindhovenaar door een aantal mannen geslagen en geschopt. Ook werd hij met een mes bedreigd. Uiteindelijk viel het slachtoffer door een winkelruit. De man is voor behandeling aan zijn hoofdverwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het gebeurde.

Valkenswaard: Aanhoudingen na vechtpartij

Op de Peperstraat zijn zondag rond 2.00 uur een 16-jarige en een 19-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Kort daarna werd in het ziekenhuis in Veldhoven nog een derde verdachte, een 21-jarige inwoner van Valkenswaard, aangehouden. De 16-jarige en 21-jarige verdachte hadden ruzie met de 19-jarige. Hierdoor ontstond een vechtpartij op de Peperstraat, waarbij over en weer geslagen en geschopt werd. De 21-jarige verdachte liep hierbij een verwonding aan zijn hoofd op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij behandeld is aan zijn verwonding. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.