Politie Zeeland


---

O-0901-2006 Mishandeling
In Burgh Haamstede, in de Noordstraat, is gisteravond tussen 19.30 en 21.00 uur, een 38-jarige man uit Zierikzee mishandeld.
De politie stelt een onderzoek in naar het hoe-en-wat rondom de mishandeling. Het slachtoffer heeft een dichtgeslagen oog en een pijnlijk lichaam. Ook werd zijn bril door de daders vernield. Hij verklaarde dat hij door meerdere mensen in elkaar geslagen was. Vermoedelijk ligt de oorzaak van de mishandeling in de relatiesfeer.

Z-0902-2006 Neus gebroken
Een 25-jarige man uit de gemeente Terneuzen heeft gistermiddag rond 17.15 uur vermoedelijk zijn neus gebroken als gevolg van een vuistslag in zijn gezicht.
De man was in een cafe in Terneuzen (in de Nieuwediepstraat) waar hij een bekende van hem tegen het lijf liep met wie hij een financieel geschil heeft. De tegenpartij wilde het geschil op dat moment oplossen, maar dat kwam het slachtoffer niet goed uit. Hierop haalde de kennis uit en sloeg hem vol in het gezicht.
De politie gaat de zaak onderzoeken.

R-0903-2006 Onder invloed
In Goes, op de Westsingel heeft de Zeeuwse politie vanmorgen rond 06.00 uur een 21-jarige Yersekse automobilist betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna vijf keer teveel had gedronken. Omdat de man een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd.
Vannacht rond 04.27 uur kwamen diverse meldingen bij de Meldkamer van Politie Zeeland binnen dat er een personenauto over de A58 reed, met twee lekke banden.
Ter hoogte van 's-Heer Arendskerke werd de man door de politie gedwongen te stoppen. Hij was nog steeds onderweg naar Vlissingen, waar de 26-jarige man vandaan kwam, en reed op de velgen van zijn auto. Een en ander veroorzaakte flink wat rook op de weg. De agent die de man liet stoppen rook direct een enorme alcoholwalm om de man heen. Hij heeft een blaastest gedaan waaruit bleek dat hij ruim drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Op het bureau bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs en dat dit al de vierde keer was dat hij hiervoor werd bekeurd. De auto waarin hij reed is weggesleept door een takelbedrijf en in beslag genomen door de politie. De auto bleek ook niet van de man zelf te zijn, maar van een bekende van hem. De man is aangehouden en bij hem werd ook nog een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Ook dit werd in beslag genomen. Rijkswaterstaat onderzoekt of het wegdek door de man is beschadigd en als dit zo is (wat wel waarschijnlijk is als je met je velgen over het asfalt rijdt) krijgt de man hier ook nog de rekening voor gepresenteerd. Op de auto wordt technisch onderzoek gedaan. De man verklaarde dat hij op twee lekke banden wel door moest rijden naar huis, omdat hij maar een reservewiel in de auto had liggen.

Z-0904-2006 Aangehouden wegens harddrug-gebruik
In Hulst, op de Baudeloo, zijn vannacht rond 03.13 uur vier personen aangehouden omdat zij harddrugs aan het gebruiken waren.
Drie mannen en een vrouw, tussen de 21 en 29 jaar, afkomstig uit Axel en de gemeente Terneuzen, waren op de openbare weg, vermoedelijk, cocaine aan het gebruiken toen er twee surveillerende agenten langs reden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

---- --