Gemeente Goes

Vergadering raadspresidium
Op maandag 27 februari vergadert het raadspresidium (fractievoorzitters met de burgemeester) om 19.30 uur in het Stadskantoor. De vergadering is openbaar. Op de agenda staat onder andere:

* Vaststellen verslag vergadering van 16 januari 2006
* Vaststellen agenda raadsvergadering van 14 en16 maart 2006
* Openstaande ingekomen stukken gemeenteraad
* Eventuele wijziging vergaderrooster 2006 i.v.m. extra schoolvakantieweek 22-26/5.

* Afscheid vertrekkende raadsleden op 14 maart 2006.
* Procedureafspraken rondom verkiezingen, raads- en/of collegeprogramma en collegevorming.

* Programma introductie nieuwe raadsleden.
* Samenvattend overzicht speerpunten verkiezingsprogramma's.
* Tijdpad agendering speerpunten programmabegroting 2006 in commissies.

* Rondvraag.

---

Uit de gemeenteraad van februari

Elke maand vindt u op deze pagina een greep uit de besluiten van de gemeenteraad.

Tijdens het vragenuurtje voor de leden van de raad vroeg de fractie van de PvdA aandacht voor gebrek aan oefenruimte voor band. Het college deelde mee bezig te zijn aan een notitie over oefenruimten. De raad stelde het investeringsbudget stedelijke vernieuwing over het tijdvak 200 tot en met
2004 vast, ging akkoord met het aanpassen van de snelheidscriteria Welstandnota Goes, ging akkoord met het evalueren van de Subsidieverordening Duurzaam Bouwen gemeente Goes. Verder werd het Beleidsverslag Reintegratie en Armoedebeleid 2006 vastgesteld en ging de raad akkoord met een wijziging van de Verordening behandeling bezwaar- en beroepschriften Goes. Het Huisvestingsprogramma primair en voortgezet onderwijs werd vastgesteld en de raad kon instemmen met het voorlopig ontwerp van de brede school in de Goese Polder. Tenslotte werd de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Goes gewijzigd en werd de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Zeeland vastgesteld. Uitvoerig discussieerde de raad over het voorstel van de Rekenkamercommissie over het onderzoek naar de bouwgrondexploitatie. De raad besloot om een onderzoek te houden naar de behoeften op woningmarkt. D66 en SGP/ChristenUnie wilden al eerder zo'n onderzoek. Door het onderzoek zijn CDA en VVD ook tot de conclusie gekomen dat het onderzoek er moet komen. De PvdA ziet het nut van een dergelijk onderzoek niet in omdat het snel achterhaald kan zijn. Aan het eind van de vergadering diende SGP/ChristenUnie en D66 een motie over het instellen van een kwalitatief woningmarktonderzoek. De motie werd ingetrokken omdat het college al had toegezegd een onderzoek te houden. De fractie van GroenLinks diende een motie in over de aanpassing van de regeling voor chronisch zieke of gehandicapte kinderen. Alle fracties stonden positief tegenover de motie maar wilden geen besluit nemen omdat de consequenties daarvan niet te overzien zijn. GroenLinks besloot de motie in te trekken. Het college gaat de mogelijkheid om de regeling aan te passen bekijken.