Partij van de Arbeid


PvdA Voorlichting


Den Haag, 22 februari 2006


Wouter Bos bespreekt toekomst Rotterdamse Economie


Maandag 27 februari ontmoet Wouter Bos deskundigen om te bespreken hoe de economische positie van Rotterdam versterkt kan worden. Daarbij verkent Bos twee invalshoeken. Nu China als economische wereldmacht in opkomst is, heeft dat land ook een vast contactpunt nodig in Europa. Heeft Rotterdam toekomst als bruggenhoofd van China? Gaat het Rotterdam lukken om een haven te worden voor Chinese kenniswerkers en ondernemers? Rotterdam heeft de ambitie om koploper te worden in het creëren van werkgelegenheid voor laaggeschoolden en mensen die op de open arbeidsmarkt geen kans hebben. Wat is er nodig om dat te laten lukken? Wouter Bos gebruikt deze ontmoeting om informatie te verzamelen en ideeën op te doen voor het PvdA stedencontract dat op 2 maart wordt getekend. Gastheer van de bijeenkomst is de Rotterdamse PvdA lijsttrekker Peter van Heemst.


2 maart tekent Wouter Bos met PvdA lijsttrekkers het PvdA stedencontract. In dit contract beloven de PvdA lijsttrekkers uit de steden hoe men zich zal inzetten voor meer werk, meer kansen voor kinderen, het bestrijden van armoede, veiligere buurten en betaalbaar wonen. Bos legt in het contract vast wat hij daar vanuit Den Haag tegenover stelt.


Programma:

Maandag 27 februari, 10.30 tot 12.00 uur

Locatie: Onafhankelijk Toneel / Opera OT, St. Jobsweg 3, Rotterdam
Thema 1: Rotterdam als bruggenhoofd van China. Met Yung Lie (stedenadviseur) en Ditmar Werner (alg. dir. Volker Stevin).
Thema 2: Werkgelegenheid voorlaaggeschoolden en kanslozen. Met Tof Thissen (voorzitter ver. Directeuren van Sociale Diensten) en Aad van Nes (alg. dir. Roteb)




Partij van de Arbeid