Saxion Hogescholen
BR>

do 23 februari 2006

Vietnamese docenten kijken kunst af bij Saxion Hogescholen

Saxion Hogescholen ontvangt van 27 februari tot 3 maart aanstaande tien Vietnamese docenten van mbo-opleidingen in Hanoi en Ho Chi Minh City. De Vietnamezen volgen een vijfdaagse training in de Nederlandse onderwijsmethodiek. Dit gebeurt in het kader van de omvorming van beide Vietnamese mbo-opleidingen naar hbo-opleidingen.

Het bezoek van de Vietnamese docenten maakt deel uit van een door het NUFFIC gefinancierd meerjarenproject. Het project moet eind 2007 resulteren in twee driejarige hbo-programma's Milieu en Hydrologie in Hanoi en Ho Chi Minh City. Daarbij gaat het om nieuwe leerstof op hbo-niveau en om - voor Vietnam nieuwe - praktijkgerichte leermethoden, vergelijkbaar met die in Nederland. Training en bijscholing van de Vietnamese docenten is daar een onderdeel van.

De toekomstige studenten van de beoogde driejarige hbo-opleidingen in Vietnam kunnen hun studie in Nederland vervolgen met een internationaal, Engelstalig `final year Environmental Science' aan Saxion Hogescholen in Deventer.

In het hbo-project Vietnam werkt Saxion samen met ITC in Enschede en Unesco-IHE in Delft. Deze internationale instituten zijn gespecialiseerd in respectievelijk geo-informatie en aardwetenschappen en educatie op hydrologiegebied. De Vietnamese autoriteiten kozen voor Nederlandse expertise vanwege de ruime kennis en ervaring met zowel milieu- als waterproblematiek in een vergelijkbare context. Saxion Hogescholen dankt haar aannemersrol aan de 25 jaar ervaring in milieuonderwijs en uitstekende reputatie op dit gebied, op zowel bachelor- als masterniveau, nationaal en internationaal.

Binnen het milieuonderwijs biedt Saxion de opleidingen Milieukunde en Milieutechnologie geïntegreerd aan in de snijvlakstudie Omgevingsmanagement. Daarin spelen naast milieu ook water en natuur en landschap een belangrijke rol. Het eerste en tweede jaar wordt gegeven in samenhang met de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie. Als minor kunnen de studenten in het derde jaar ondermeer kiezen voor Integraal Watermanagement.
Ook de Nederlandse studenten kunnen het vierde internationale `final year' volgen, waarbij ze onderwijs volgen met studenten uit alle werelddelen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------