Ingezonden persbericht


Persbericht

Informatica behoedt verenigde staten voor uitbraak ziekten

~ snelle reactiemogelijkheden bij gezondheidsdreiging door data integratie ~

Nieuwegein, 27 februari 2006 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), toonaangevend aanbieder van data integratiesoftware maakt bekend dat het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), onderdeel van het ministerie voor Health and Human Services, heeft gekozen voor Informatica s data integratieplatform PowerCenter. Het CDC zet PowerCenter in om gebeurtenissen die betrekking hebben op de publieke gezondheid snel te kunnen identificeren en er op in te spelen.

In het kader van het BioSense-project, waartoe het Amerikaanse Congres opdracht heeft gegeven, wordt met PowerCenter alle data uit de systemen van eerste-hulpafdelingen, klinieken, apotheken en andere medische instanties vanuit het hele land geïntegreerd. Hierdoor kan het CDC uitbreken van een oneffenheid al in een vroeg stadium identificeren, de toename en ontwikkelingen van minuut tot minuut volgen en de effectiviteit van genomen maatregelen meten.

PowerCenter is de hoeksteen van het BioSense project. Het project is initieel gestart om in een vroeg stadium het uitbreken van ziektes en biologische aanvallen te kunnen identificeren en om continu real-time inzicht te hebben in bedreigingen voor de gezondheid. Door PowerCenter s functionaliteit om ook semi-gestructureerde data te integreren kon het CDC in opdracht van het Congres eind 2005 real-time data van de belangrijkste ziekenhuissystemen in 10 stedelijke gebieden verzamelen. Hier worden in 2006 nog 30 tot 40 systemen uit 20 steden aan toegevoegd.

PowerCenter speelt ook een grote rol in het Preparedness Data Warehouse -programma van het CDC. Dit project transformeert en integreert de gegevens van historische gebeurtenissen en data die betrekking heeft op honderdduizenden laboratoriummonsters en tests in een centrale repository. De getransformeerde gegevens kunnen dan tot in detail worden geanalyseerd door epidemiologen.

Informatica s PowerCenter is voor het CDC s National Center for Public Health Informatics de standaard voor data integratie, migratie en synchronisatie. Hiermee kunnen we service verlenen in het belang van de nationale gezondheid en veiligheid , aldus Barry Rhodes, associate director technologie en informatie bij het National Center for Public Health Informatics. Met PowerCenter kunnen we grote hoeveelheden data real-time vastleggen, verplaatsen en analyseren zodat we informatie in acute noodsituaties effectief kunnen beheren. Ondanks een steeds groter wordend aantal sources, typen, formats en targets, biedt PowerCenter ons een transparante en schaalbare infrastructuur voor maximale beschikbaarheid en tijdigheid.

De manier waarop het CDC PowerCenter gebruikt laat zien dat data integratieprojecten steeds complexer worden en steeds meer dimensies omvatten. Ik denk dan aan projecten die steeds meer en complexere verschillende soorten data sources, types, sectorspecifieke formats, hogere eisen aan real-time moeten integreren , aldus Erik Jan ten Bruggencate, country manager Informatica Nederland. Deze uitdagingen zijn zeer evident in de gezondheids- en overheidssector, maar ook de andere branches en industrieën hebben met uitdagingen te maken. We zijn er trots op dat het CDC Informatica gebruikt als centrum van zijn infrastructuur om het reactievermogen van het land op gezondheidsdreigingen te optimaliseren.

(475 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een marktleider op het gebied van software voor enterprise data integratie. Dankzij Informatica s producten zijn bedrijven in staat om bedrijfsdata toegankelijk te maken en deze te integreren, consolideren en migreren tussen alle verschillende systemen en processen. Op deze manier wordt de complexiteit verminderd, consistentie verzekerd en de business voorzien van waardevolle informatie. Meer dan 2.400 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica voor al hun behoeftes op het gebied van enterprise data integratie.

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040 235 46 00
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com