Persberichten district Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 27-02-2006

Geschopt en geslagen

MAARSSEN- Op zondagmiddag werden twee personen geschopt en geslagen door twee onbekend gebleven mannen.

Omstreeks 15.40 uur reed een 16-jarige jongen uit Maarssen over de Boomstede. Achterop zat een 18-jarige man uit Maarssen. Plotseling werden zij tegengehouden door twee mannen die even daarvoor uit een paarse cabriolet waren gestapt. De mannen gaven aan dat de scooter waar ze op reden, van hun was.De mannen schopten en sloegen het duo en verdwenen vervolgens weer zonder scooter. De mannen gaven aan dat ze zich hadden vergist. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen; 0900-8844.

Ongeduldig

MONTFOORT- Op zondagmiddag was een automobilist te ongeduldig om te wachten voor een carnavalsoptocht.

Omstreeks 15.45 uur kwam er een carnavalsoptocht voorbij aan de Burggraaf Zwederlaan. Een 72-jarige automobilist uit Nieuwegein wilde niet wachten en reed toch door een afzetting heen. Deelnemers wilde hem nog tegenhouden maar de man bleef toch doorrijden. Een voetganger werd aangereden en ging uit voorzorg even naar het ziekenhuis. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Tevens zal de rijvaardigheid van de man onder de loep worden genomen.

Kleine aanrijding met grote gevolgen

MAARSSEN- Op zondagavond raakte een bestuurder zijn rijbewijs kwijt omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 19.00 uur kwam een 20-jarige man bij het inparkeren in aanrijding met een andere bestuurder die aan het parkeren was. Het betrof hier een kleine aanrijding maar de partijen waren het niet eens met elkaar.

De politie werd gewaarschuwd en hierbij werd geconstateerd dat de 20-jarige man had gedronken. Hij blies op het bureau 815 ug/l. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbrekers aangehouden

ABCOUDE - In de vroege morgen van zaterdag 25 februari kon de politie dankzij getuigen twee mannen aanhouden op verdenking van diefstal uit autos.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen op de Proostdijstraat met zaklampen in autos aan het schijnen waren. Agenten gingen direct poolshoogte nemen en kregen na 10 minuten nog een melding van een getuige. Kort hierna zagen de agenten twee mannen op het Bolsward lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij werden gecontroleerd en het bleek dat zij twee autoradios en inbrekersgereedschap bij zich hadden. De mannen, van 19 en 18 jaar oud en afkomstig uit Letland, zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten. Ze bekenden de diefstallen te hebben gepleegd.

Vechtpartij

HARMELEN Zondagmiddag vond in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat een vechtpartij plaats. Drie mannen en een vrouw zijn aangehouden.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie de melding dat ongeveer 10 personen met elkaar op de vuist gingen in de zaak. Hierbij raakte meubilair van de zaak beschadigd. De politie ging ter plaatste en hield drie mannen, twee van 17 en één van 21 jaar oud en afkomstig uit Harmelen aan. Ook een 20-jarige vrouw uit Woerden moest mee naar het politiebureau. De mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De aanleiding van de vechtpartij was vermoedelijk een al langer lopend conflict uit het verleden.