Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

27 februari 2006

Controlegegevens VWA openbaar

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat de controlegegevens openbaar maken. Het gaat in eerste instantie om de gegevens van de hygiƫnecontroles op de slachthuizen, de controle op de resten van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit en de controles op het gebruik van vloeibaar frituurvet in snackbars en cafetaria.s. De namen van de bedrijven en de uitslag van de controles worden vanaf oktober 2006 gepubliceerd op de website van de Voedsel en Waren Autoriteit. Het gaat dan om de controlegegevens vanaf juli 2006. Dat hebben de ministers van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten.

Consumenten kunnen met deze gegevens zien hoe de controles van de Voedsel en Waren Autoriteit uitpakken. De ministeries willen het voor consumenten zichtbaar maken hoe het staat met de voedselveiligheid van de producten van de verschillende bedrijven. Op die manier is het mogelijk om een bewuste keus te maken.

Het openbaar maken van deze gegevens past binnen het project .Andere Overheid. waarbij het handelen van de overheid zo transparant en inzichtelijk mogelijk wordt gemaakt. In 2007 wordt besloten of de openbaarmaking van controlegegevens standaard werkwijze wordt van de VWA.

Informatie: Persvoorlichting Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Murco Mijnlieff, 070 378 4515.
Persvoorlichting Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Bas Kuik, 070-3405083