Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

27 februari 2006

Onderwerp: gevaarlijke honden in beslag genomen.

De politie Montferland heeft afgelopen vrijdag twee rottweilers in beslag genomen, die verleden jaar in Didam voor twee bijtincidenten hebben gezorgd. De honden zijn naar een opvangadres gebracht.

Vrijdag (24/2) aan het begin van de avond kreeg de politie een melding, dat aan de Kollenburgweg twee rottweilers op straat los liepen. De honden zouden tegen passerende auto's springen. Bij de agenten was bekend, dat deze honden verleden jaar voor twee heel vervelende bijtincidenten hadden gezorgd.

Bijtincidenten

De honden hadden in februari 2005 een passerende 13-jarige Didamse jongen verwond. De jongen had aanzienlijk letsel opgelopen en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en daar behandeld. Na onderzoek door de politie heeft de gemeente Montferland de eigenaar destijds een aanlijn- en muilkorfgebod voor de honden opgelegd.

In juni 2005 bleken de honden uitgebroken en beten zij een passerende 70-jarige Didammer in een scootmobiel. Ook dit slachtoffer werd in het ziekenhuis behandeld en tegen de eigenaar van de honden werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbeslagname

Aangezien de eigenaar vrijdagavond niet thuis was en het risico aanwezig was, dat de dieren passerende fietsers of wandelaars zouden bijten, is besloten de honden te vangen en in beslag te nemen.

Twee hondengeleiders hebben de rottweilers gevangen, waarna ze naar een opvangadres zijn gebracht. De eigenaar is via een briefje en het antwoordapparaat in kennis gesteld. Zaterdag hebben agenten de eigenaar gesproken, waarbij deze aangaf, dat iemand kennelijk de sloten van de hondenhokken had vernield, waardoor de honden waren ontsnapt .

De politie heeft de sloten meegenomen en heeft dit gegeven meegenomen in het onderzoek.

Het Openbaar Ministerie is op de hoogte gesteld van de inbeslagneming en is van mening dat er voor gekozen moet worden om de honden te laten inslapen. De raadsman van de eigenaar heeft daartegen beroep ingesteld.

Van het gebeurde wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --