Landelijke Studenten Vakbond


Vergelijk opleidingen met Studiekeuze123

Altijd al de voor- en nadelen van verschillende studies met elkaar willen vergelijken? Studiekeuze123 biedt jou de mogelijkheid. Op deze nieuwe website kunnen aankomende studenten en andere belangstellenden opleidingen met elkaar vergelijken op basis van 101 criteria.

Op verzoek van de Stuurgroep Transparant Hoger Onderwijs, waar onder andere het ministerie van OCW, het ISO en de LSVb deel van uitmaken, is de website tot stand gekomen. Deze stuurgroep heeft zichzelf ten doel gesteld een website te realiseren waar alle geĂŻnteresseerden transparante studiekeuze informatie kunnen vinden over opleidingen op universiteiten en hogescholen. De site is momenteel nog in ontwikkeling en zal nog worden verbeterd.

De criteria waar tussen kan worden vergeleken zijn zeer uiteenlopend. Van studentenoordelen over de docenten, tot het aantal kroegen in de stad. Op deze manier kan je een persoonlijke rangorde tussen de verschillende opleidingen opstellen. Alle gegevens op de website zijn afkomstig uit de database StudieKeuzeInformatie van Choice.