Mojo concerts

http://www.mojo.nl

PERSBERICHT

MOJO Concerts, Delft, 26 oktober 2005

dEUS volgend jaar terug naar nederland

Na hun uitverkochte clubtour door Nederland is vandaag bekend geworden dat dEUS volgend voorjaar zal terugkeren voor een groter concert. De Belgische formatie staat op dinsdag 28 februari 2006 in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Afgelopen september was het eindelijk zover. Na zes jaar stilte bracht het Belgische dEUS de langverwachte opvolger van The Ideal Crash uit, Pocket Revolution genaamd. Hun eerste plaat in lange tijd wist meteen de hooggespannen verwachtingen waar te maken. Het inmiddels vierde album van de band kwam tot stand in een geheel nieuwe samenstelling: Drummer Stéphane Misseghers (ex Soulwax) stond aan het begin van het album en in de herfst van 2004 sloten ook bassist Alan Gevaert (ex Chris Withley & Arno) en Mr Mauro Pawlowski (o.a. ex lead singer van de Evil Superstars) zich aan.

De Belgische band rond frontman Tom Barman brak in 1994 door met het debuutalbum Worst Case Scenario en de single 'Suds & Soda' waarna een jaar later My Sister = My Clock volgde, een collage van individuele projecten van de vijf leden.

Rudy Trouvé en medeoprichter Stef Kamil Carlens besloten twee jaar later de band te verlaten, opgevolgd door Craig Ward en Danny Mommens. In deze nieuwe samenstelling werd in 1996 de derde CD gelanceerd: In a Bar, Under the Sea. dEUS begon rond deze tijd ook enige bekendheid in het buitenland te verwerven, vooral met de tot voor kort laatste plaat The Ideal Crash uit 1999. Daarna volgde een stilte van zes jaar waarin Tom Barman onder meer zijn debuutfilm Any Way The Wind Blows uitbracht en ook Ward en Mommens hun eigen weg gingen.

Na een tour met de nieuwe bandleden langs kleinere zalen als Nighttown, Paradiso en Tivoli zal dEUS volgend jaar februari te zien zijn in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dit concert maakt onderdeel uit van hun Europese tour rond het nieuwe album.

Het concert van dEUS wordt ondersteund door MTV Brand New, een nieuw Live programma dat vanaf december ieder zondagmiddag wordt uitgezonden. In deze interactieve show, gepresenteerd door VJ Dennis, ligt de nadruk op nieuwe muziek. Iedere week ontvangt Dennis als zijn alter ego Dr. D muzikale gasten in de studio, de nieuwste video's worden getoond, iedere week is er een overzicht van het laatste muzieknieuws en een verse concertagenda.

MTV Brand New presents

dEUS + support act
Dinsdag 28 februari 2005
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: EUR 29 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, AUB Ticketshop, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Noot aan de redactie (