Gemeente Zoetermeer

Speelmeer schaatst door de voorjaarsvakantie

Over een paar weken is het weer zover! Dan is het voorjaarsvakantie, dat betekent: lekker vrij zijn en natuurlijk leuke dingen doen. In de voorjaarsvakantie organiseert Speelmeer dan ook drie verschillende, uitdagende én vooral leuke activiteiten.

Op Stap met Speelmeer
Dinsdag 28 februari rijdt de speciale SpeelmeerBus langs drie opstapplaatsen om deelnemers aan deze winterse activiteit op te halen. Deze dag bestaat uit een aantal creatieve activiteiten én schaatsen in het Silverdome. De totale activiteit duurt van 10.30 - 16.00 uur. De kosten voor deze activiteit zijn EUR 3,00 én dat is inclusief schaatshuur. Op vertoon van de ZoetermeerPas is deelname gratis. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar oud.

Voorinschrijving
Voor Speelmeer `op stap' naar de schaatsbaan, moet vooraf ingeschreven worden. Dat geldt ook voor de houders van de ZoetermeerPas. De betaling vindt ook vooraf plaats. Opgeven kan vanaf 13 februari met het digitale inschrijfformulier op de website www.speelmeer.nl. Na inschrijving wordt een bevestiging en details over de opstapplaatsen in Meerzicht, Palenstein en Oosterheem verstuurd.

Inschrijving kan tot uiterlijk 24 februari en is mogelijk vanaf 13 februari bij de volgende locaties:

- Mooi Zoetermeer e.o., Zuidwaarts 1 (naast bibliotheek Stadshart vanaf 14 feb.), tel. 079 - 346 61 11;
- Stichting W.A.M., Uiterwaard 21, tel. 079 - 322 94 53 tijdens openingstijden;

- Wijk Oosterheem; bij Kinder Fantasie Wereld Oosterheem, tel. 079 - 341 22 51.

Speelmeer instuif
Op 1 maart organiseert Speelmeer een sport, spel en crea instuif in Oosterheem. Onder het motto "Speelmeerlympics worden verschillende wedstrijdjes georganiseerd met leuke prijzen. Er is een DJ aanwezig en er is een danswedstrijd georganiseerd. Tijdens een kookworkshop "maken kinderen een eigen Olympisch ketting. Verder zijn er ook prijsjes te winnen.

Speelmeerlympic
Op donderdag 2 maart wordt sportcentrum de Veur en het VrijetijdsCentrum Rokkeveen opgetoverd voor een échte Speelmeerlympic. Met onder andere een workshops rolskiën en een schaatstraining (op het droge). Maar er zijn meer leuke dingen te doen zoals zwemmen, voetballen, hutten bouwen, creatieve en theater activiteiten. Verder kan er een medaille gewonnen worden.

Meer informatie is spoedig te vinden op de website van Speelmeer www.speelmeer.nl. Meer informatie over de "op stap activiteit via met Mooi Zoetermeer e.o. tel. 3466111.
Speelmeer is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Zoetermeer, afd. Vrijetijdsvoorzieningen en Mooi Zoetermeer e.o..