Gemeente Hellendoorn


Inloopavond Groene Mal Reggedalgebied Nijverdal

Op 28 februari organiseren de betrokken partijen in het project van de Groene Mal Reggedalgebied Nijverdal in gebouw Sion in Hulsen vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur een zogenaamde inloopavond. Men kan binnenlopen en aan de hand van een presentatie kennismaken met het project de Groene Mal Reggedal Nijverdal. Het is de bedoeling de presentatie en de uitleg elk uur te herhalen.

De Groene Mal ligt in het gebied tussen Nijverdal en de Kruidenwijk/Hulsen. Dit is een samenwerkingsproject van de provincie Overijssel, waterschap Regge en Dinkel, Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, Rijkswaterstaat en de gemeente Hellendoorn. Het doel van dit project is om het stroomgebied van de Regge in dit gedeelte anders in te richten om zo net als in het verleden weer tot een veerkrachtiger watersysteem in het beekdal en goede natuur- en landschapsontwikkeling te komen. Voor dit project in Nijverdal speelt ook de landschappelijke inpassing van het nieuwe hoofdwegenstelsel een belangrijke rol. Daarnaast biedt de Groene Mal kansen om de recreatie een rol te geven voor de inwoners van de gemeente, bijvoorbeeld door het aanleggen van picknickplekken .

De presentatie op 28 februari richt zich voornamelijk op de verdere uitvoering van fase 1, te weten de omgeving
atletiekbaan/bergingsvijvers Helmkruidlaan. De natuurlijke inrichting rondom de atletiekbaan en de nog niet zo lang geleden aangelegde bergingsvijvers aan de Helmkruidlaan behoren tot fase 1. Ook wordt in meer algemene zin op het gehele project ingegaan. Het is overigens de bedoeling om telkens wanneer een vervolgfase van het project voldoende is uitgewerkt een inloopavond te organiseren.

Men is van harte uitgenodigd voor de presentatie en natuurlijk kan men vragen stellen over dit project.