Ingezonden persbericht


Persbericht week 9

Let op : het debat vindt plaats in het Stadhuis, en niet in de Lutherse Kerk, zoals ik eerder van dag mailde.
WEG MET DE KLOOF!
Utrechts lijsttrekkersdebat

Als afsluiter in de verkiezingenreeks van TUMULT vindt het Lijsttrekkersdebat plaats. Nog één keer passeren de onderwerpen uit de Utrechtse campagnes de revue. Wat hebben de voorafgaande debatten aan onderwerpen opgeleverd, welke toezeggingen moeten worden herhaald? En vooral ook; welke punten zijn nog niet aan bod geweest? Het debat vindt plaats op dinsdag 28 februari, in het Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2 te Utrecht. Aanvang 20.00 uur. Entree vrij. (Info en reserveren 030-2332430/www.tumultdebat.nl)

Onder leiding van de journalisten Elisabeth van den Hoogen en Michael Magielse debatteren voor Burger en Gemeenschap: Kees Verhoef; CDA: Harm Janssen; ChristenUnie: Mirjam Bikker; D66: Alice de Rooij; Duurzaam Nederland: Osman Sarikaya; GroenLinks: Marry Mos; Leefbaar Utrecht: Walther Lenting; Luis in de Pels: Kees van Oosten; PvdA: Rinda den Besten; SP: Paulus Jansen; Utregs Glorie: Jochem Meerdink; VVD: Halbe Zijlstra, en namens Zuilen Vooruit: Dick de Ridder.

Uit de debattenreeks van Tumult bleek de bekende kloof tussen burger en politiek eerder een probleem van misrepresentatie te zijn dan een echte kloof; we herkennen ons niet in de gekozenen, én we zouden geen toegang tot hen hebben. Hoe kunnen we dat veranderen? Auto's en parkeerproblemen zijn er volop in de stad. Kunnen we dat met ander openbaar vervoer veranderen? Van openbaar vervoer is het een kleine stap naar de openbare ruimte; dat die schoon, heel en veilig moet zijn, daar is iedere partij in Utrecht het wel over eens. Hoe willen de verschillende partijen dat nu waarborgen in het nieuwe stationsgebied? Integratie en inburgering zijn wederzijdse processen, zo werd duidelijk, en Utrecht doet het goed in vergelijk met andere steden. Maar hoe gaan we om met de afvallers? Of met diegenen die niet altijd passen binnen een beleidstraject? Wat zou de gemeente moeten doen bij herhaalde overlast door hangjongeren of hangouderen? Wat gebeurt er na de verkiezingen met de experimenten rondom bestrijding van drugsoverlast? En hoe staan de verschillende partijen tegenover de bouwplannen in de stad: alleen maar inbreiden, of gaan we ook de hoogte in? Welke positie wil Utrecht hebben in het Randstedelijke; klein maar fijn, of gedurfd en trots? Die laatste keuze zal ook voor het toerisme wel wat teweeg brengen. Want uiteindelijk is Utrecht ook wat het in de ogen van een ander is...

TUMULT & Forum Democratische Ontwikkeling



Ingezonden persbericht