Gemeente Alkemade


Voorbereidingen fusie Alkemade en Jacobswoude

Na een periode van intensieve en niet-vrijblijvende samenwerking tussen onze beide gemeenten, hebben de gemeenteraden van Alkemade en Jacobswoude op 22 december 2005 besloten om de gemeenten te fuseren. Als datum van ingang wordt aangehouden: 1 januari 2008. De procedure tot fusie vereist dat er eerst een herindelingsontwerp wordt gemaakt. Dat is een document dat de beide gemeenteraden moeten vaststellen in het traject tot de fusie. Het herindelingsontwerp moet eind februari klaar zijn en ligt daarna 8 weken ter inzage. In die periode kan iedereen zijn of haar 'gevoelen´ kenbaar maken. Ook moet er overleg zijn met de buurgemeenten. Op alle reacties wordt commentaar geleverd en een standpunt ingenomen. Deze opmerkingen worden verwerkt in het zogenaamde herindelingsadvies. Dit advies moet eind mei 2006 door de gemeenteraden worden vastgesteld en dan naar de Provincie Zuid-Holland worden gestuurd. De Provincie heeft dan de maand juni om tot een besluit te komen. Daarna gaat het naar het ministerie. Om een nieuwe gemeente te kunnen vormen moet de minister van BZK een nieuw wetsvoorstel naar de Tweede Kamer sturen om de nieuwe gemeente bestaansrecht te geven..

Gezamenlijke vergadering gemeenteraden 28 februari Het herindelingsontwerp wordt op 28 februari 2006 tijdens een gezamenlijke vergadering van de gemeenteraden van Alkemade en Jacobswoude behandeld. De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het gemeentehuis van Alkemade, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

U kunt voorafgaand aan de beraadslagingen door de beide gemeenteraden gebruik maken van het spreekrecht. Hiervoor kunt u tot 24 uur vóór aanvang van de vergadering contact opnemen met de griffier, J.H. van Leeuwen, tel. (0172) 50 31 27 (Jacobswoude) of (071) 332 72 34 (Alkemade).

Meer informatie
Wij zullen u op de hoogte houden van de voortgang. Voor meer informatie over de voorbereiding van de fusie tussen Alkemade en Jacobswoude kunt u kijken op de websites van de gemeenten: www.gemeentealkemade.nl en www.jacobswoude-zh.nl.