Gemeente Rotterdam

Commissie Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 28 februari, 9.30 uur

Aan de orde komt het voorstel om een voorkeursrecht te vestigen op een deel van en nabij Plein 1953 in de wijk Pendrecht. De gemeente zou daarmee het eerste recht hebben op aankoop van panden op en nabij dit plein.

Daarna volgt een voortzetting van de hoorzitting over het bestemmingsplan Nieuw Crooswijk. Tijdens deze hoorzitting komen de zienswijzen aan bod die zijn gericht op specifieke onderdelen van het bestemmingsplan. Op de agenda staan verder het ontwerpprogramma van eisen voor de concessieverlening aan de openbaar vervoerbedrijven in de regio, en de kwestie van de conversie van erfpacht in eigendom bij appartementscomplexen.

Commissie Economie, Haven en Milieu

Woensdag 1 maart, 9.30 uur

De commissie spreekt over de privatisering en investering in Ahoy. Het gaat om een splitsing in vastgoed en exploitatie. Het vastgoed komt in beheer bij het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en de aandelen worden verkocht aan het management per 1 juli 2006. Het management krijgt de ruimte om allianties aan te gaan om de huidige functies van Ahoy te behouden.

Verder spreekt de commissie over het plan van aanpak Realisatie Glazen Maas over het aanleggen van een glasvezelnetwerk en de moties over de aanleg van glasvezelkabel. Het plan beschrijft de strategie en de regierol van de gemeente voor de komende drie jaar. De overige bespreekonderwerpen zijn Rotterdam Airport, Speerpunten Milieu, Rotterdamse aanpak luchtkwaliteit en de Entrepothaven.

Commissie Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 1 maart, 14.00 uur

In de laatste commissievergadering van deze raadsperiode staat de afdoening van de motie-Erdal op de agenda. Met deze motie spreekt de raad zich uit om het schoolmanagement een afspiegeling te laten vormen van de Rotterdamse samenleving. Met de schoolbesturen heeft overleg plaats gevonden en de intentie van de motie is positief ontvangen.

Vergadering gemeenteraad

Donderdag 2 maart 2006, 10.00 uur, raadzaal

Aan de orde komt het burgerinitiatief voor het opstellen van een protocol om geluidsoverlast op het Schouwburgplein te voorkomen. Het presidium heeft voorgesteld dit burgerinitiatief in gewijzigde vorm over te nemen. De raad discussieert verder over de zogenoemde Rotterdamse Burgerschapscode, waarin omgangsregels voor Rotterdammers staan. Ook behandelt de raad de privatisering en investering in Ahoy en het voorstel om het Uitvoeringsprogramma Rotterdams Onderwijs Beleid 2005-2010 vast te stellen. Tot slot komt (onder voorbehoud, vanaf 20:00 uur) de vaststelling van het bestemmingsplan Nieuw-Crooswijk aan de orde.

De gemeenteraadsvergadering van 2 maart a.s. wordt van 14:00 tot 18:00 uur live uitgezonden via internet,

Ga naar de player.

Bron: Griffie, 24-02-2006