Training oudercommissies Partou kinderopvang

Partou

Voordeel van medezeggenschap door goed getrainde oudercommissies kinderopvang

Partou kinderopvang heeft in samenwerking met BOinK, de belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang, een trainingsaanbod ontwikkeld voor haar 65 oudercommissies en de centrale oudercommissie.
Het trainingstraject start 28 februari en bestaat uit vier regionale informatieavonden voor de oudercommissies en locatiemanagers. Aan de orde komen o.a. het wettelijk kader van de medezeggenschap, de mandatering van de centrale oudercommissie en de achterbanraadpleging. De avonden worden verzorgd door de consulent medezeggenschap van Partou en professionele trainers van BOinK.

Sinds vorig jaar is de medezeggenschap van ouders in de kinderopvang vastgelegd in de wet Kinderopvang.
Oudercommissies hebben het recht om over een aantal thema's te adviseren. Betsy van de Grift, directeur van Partou: 'Partou vindt dat oudercommissies dan ook de gereedschappen moeten krijgen om hun wettelijke (advies)taken goed uit te kunnen voeren. Bovendien kunnen wij met een goed advies van onze klanten ons voordeel doen en onze dienstverlening verbeteren.'

Na de informatieavonden krijgen de oudercommissies een training 'op maat' van twee dagdelen. Onderwerpen als het adviseren, overleggen met de vestigingsmanager en de eigen vergaderingen en taakverdeling zullen aan de hand van eigen praktijkvoorbeelden behandeld worden. De trainingen worden begeleid door de professionele trainers van BOinK.

De consulent medezeggenschap ouders van Partou is actief betrokken bij de ontwikkeling en de organisatie van het trainingsaanbod en waarborgt de continuïteit. Zij ondersteunt en adviseert oudercommissies en vestigingsmanagers bij het in de praktijk vormgeven van de wettelijke medezeggenschap.

Einde bericht.

Wilt u ons spreken over bovenstaand persbericht neem dan contact op met Judith Springeling-Briggs, consulent medezeggenschap ouders bij Partou, j.springeling.briggs@partou.nl of T. 020 398 61 30