Gemeente Leiden

Presentatie nieuwe vuilniswagens Leiden

Dinsdag 28 februari vindt de presentatie plaats van de eerste nieuwe vuilniswagen voor de stad Leiden. Om 17.00 uur draagt wethouder Rogier van der Sande (Stedelijk Beheer) op het Stadhuisplein de sleutel van de wagen over aan de medewerkers van de afdeling Inzameling van de dienst Milieu en Beheer. Verdere zijn o.a. aanwezig Martin Rattink, account manager Translift Nederland B.V. en de directie van Milieu en Beheer. Deze vuilniswagen is de eerste van de in totaal dertien nieuwe zijladers die de gemeente Leiden gaat inzetten bij het inzamelen van afval.

Programma:
17.00 uur Onthulling nieuwe vuilniswagen
17.10 uur Kort woord van de wethouder Rogier van der Sande en symbolische overdracht vuilniswagen
17.15 uur Rogier van der Sande steekt als eerste zijn handen uit de mouwen tijdens een demonstratie van de wagen

De vuilniswagen is die dag nog tot 19.00 uur 's avonds te bezichtigen op het Stadhuisplein.

Ondertekening convenant

Op donderdag 16 februari tekenden Rogier van der Sande en Jules Coenen, algemeen directeur Translift Nederland BV, de overeenkomst voor de levering van zestien zijladers aan de Gevulei-gemeenten Leiden, Leiderdorp en Teylingen. Dertien van de zestien voertuigen zijn voor de stad Leiden. Met de ondertekening is de gunning van de Europese aanbesteding die op 10 maart 2005 werd uitgeschreven een feit. Het betreft de levering van in eerste instantie twaalf zijladers met vier als optie, die zullen worden ingezet in de gemeenten Leiden, Leiderdorp en Teylingen.

De zijladers zijn zo ontworpen dat zij naadloos aansluiten op het door de Gevulei reeds in gebruik zijnde logistieke concept van gescheiden transport en inzameling.

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom bij de presentatie op dinsdag 28 februari om 17.00 uur op het Stadhuisplein.

Nadere informatie:
Geeske Voerman, Bureau Communicatie, tel. (071) 516 77 65.