GroenLinks

Femke Halsema op campagne in Noord-Nederland

27 februari 2006

Femke Halsema en Ineke van Gent zijn de komende dagen op campagne in het Noorden. Dinsdag 28 februari a.s. bezoeken ze in Leeuwarden o.a. een zogenaamd "zakgeldproject" voor jongeren. Hier gaan ze met de jongeren aan het werk en in gesprek. Op woensdag doen zij Groningen aan. Bij een GroenLinks-manifestatie op de Grote Markt zullen zij actievoeren tegen de plannen voor een nieuwe kerncentrale in de Eemsmond.

Het Leeuwardense zakgeldproject "Nei skoalletijd" (Na schooltijd) biedt jongeren van veelal allochtone afkomst de mogelijkheid om een zakcentje te verdienen. Dit geeft hun een zinvolle vrijetijdsbesteding en biedt hen een opstapje naar een betaalde vaste baan. Femke Halsema en Ineke van Gent gaan met de jongeren aan de slag (vakken vullen in de Albert Heijn) en praten met hen over het project en over de problemen waar zij tegen aanlopen. Aansluitend zullen Femke Halsema en Ineke van Gent een actie bijwonen tegen de plaatsing van grote UMTS-masten in woonwijken.

Op woendag 1 maart a.s. bezoeken de kamerleden een GroenLinks-manifestatie op de Grote Markt. Hier zullen zij actie voeren tegen de mogelijke komst van een nieuwe kerncentrale in de Eemsmond. GroenLinks voelt niets voor kernenergie en pleit juist voor investeringen in schone (wind- en zonne-) energie.

Programma:

Dinsdag 28 februari 2006
11.00 uur. Ontvangst door Stichting Jessour (zakgeldproject) Tylkedam 51, Leeuwarden. 11.40 uur. Aan de slag met jongeren in winkelcentrum Bilgaard (ingang AH), Bilgaardpassage 1/6, Leeuwarden 12.45 uur. Actie UMTS-mast, Dotingastate, Leeuwarden 13.15 uur. Bezoek aan winkelcentrum Camminghaburen, Leeuwarden

Woensdag 1 maart 2006
14.00 tot 16.00 uur. Manifestatie op de Grote Markt, Groningen. Met om ca. 15.00 uur actie tegen kerncentrale.