AutoRai

De Jeep Grand Cherokee Overland: eenzaam aan de top

(2/28/2006)
Het leveringsgamma van de Jeep Grand Cherokee wordt uitgebreid met een nieuw topmodel: de Overland. Deze uitvoering kenmerkt zich door een extra rijk uitgerust interieur en subtiele uiterlijke wijzigingen, die de uitstraling van de Grand Cherokee-reeks op een nog hoger plan brengen.
De Grand Cherokee is een topklasse SUV met ongeëvenaarde capaciteiten in ruw terrein en een voorbeeldige handelbaarheid en wegligging op verharde wegen. De levering van de Grand Cherokee Overland in Nederland start in april, verkoopprijs vanaf ⬠70.600,-.

De Jeep Grand Cherokee Overland komt bovenop de bestaande uitvoeringen Laredo en Limited (die voortaan standaard is voorzien van een full screen navigatiesysteem) in het Grand Cherokee-gamma. De naam Overland heeft voor Jeep een grote historische waarde. Nog voordat Jeep als merknaam in gebruik raakte, bouwde Willys-Overland in opdracht van het Amerikaanse leger in 1940 een prototype voor een lichte terreinwagen. Uiteindelijk zou de fabriek 368.000 van deze voertuigen bouwen, die Jeep werden genoemd. Sinds die tijd is âJeepâ voor velen synoniem met het begrip terreinauto.

Gedistingeerd interieur
Het interieur van de Jeep Grand Cherokee Overland heeft door het gebruik van sfeerverhogende materialen een hoogstaande ambiance:
* Lederen stuurwiel met houtinleg

* Houtinleg in portieren en middenconsole
* Lederen instrumentariumbekleding

* Houten versnellingspookknop en lederen handremhandvat
* Lederen beschermkap voor het standaard navigatiesysteem

De tweekleurige voorstoelen van suède en leder hebben een Overland-logo in de rugleuning. Eén van de beschikbare kleurencombinaties is Medium Slate Gray en Dark Khaki met contrasterend Light Graystone.

Een klassieker in een modern jasje
Het elegante ontwerp van de Jeep Grand Cherokee Overland is geïnspireerd op de rijke Jeep-traditie â inclusief platina-accenten op:

* Honingraatgrille

* Zijspiegelbehuizing

* Dakrails

* Achterbumper

* Achterklep

* Zijraamomlijsting en flanken

* 18-inch zevenspaaks lichtmetalen wielen en optioneel 18-inch tienspaaks lichtmetalen wielen

âDe Jeep Grand Cherokee zet met zijn raffinement en magistrale rijeigenschappen op gebaande en ongebaande wegen de maatstaf voor zijn klasse,â zegt Thomas Hausch, Executive Director of International Sales and Marketing van de Chrysler Group. âMet de beschaafde luxe van ons nieuwe topmodel Overland, is de Grand Cherokee het schoolvoorbeeld van de moderne Jeep. Een onweerstaanbare auto.â

De Overland is verkrijgbaar met dezelfde 3,0-liter V6 dieselmotor en de 5,7-liter HEMI(TM) V8 benzinemotor als de Jeep Grand Cherokee. Ook de 4x4 aandrijving is overgenomen. De nieuwe Grand Cherokee Overland wordt gebouwd in de fabriek van Magna Steyr in Graz, Oostenrijk en zal naar verwachting in het eerste kwartaal 2006 leverbaar worden op verschillende markten buiten Noord-Amerika.

Prijzen Limited uitvoering verlaagd
Ondanks zijn bijzonder luxueuze uitrusting en het ingrijpend vernieuwde in- en exterieur zijn de prijzen van de Jeep Grand Cherokee Limited verlaagd. Bovendien maakt een full screen navigatiesysteem nu deel uit van de standaarduitvoering.

Grand Cherokee 4.7i V8 a/t Laredo ⬠59.800 Grand Cherokee 3.0 V6 CRD a/t Laredo ⬠61.700 Grand Cherokee 4.7i V8 a/t Limited ⬠65.400 Grand Cherokee 3.0 V6 CRD a/t Limited ⬠67.300 Grand Cherokee 5.7 HEMI V8 a/t Limited ⬠75.400 Grand Cherokee 3.0 V6 CRD a/t Overland ⬠70.600 Grand Cherokee 5.7 HEMI V8 a/t Overland ⬠78.700

BedrijfsautoRAI.nl