Politie Hollands Midden

Datum: 28 februari 2006


---
Noordwijk Zwaar vuurwerk slaat gat in dakkapel Zwaar vuurwerk heeft maandagavond 27 februari rond 22.15 uur een gat van 30 x 30 centimeter geslagen in een dakkapel van een woning aan de Willem van Beelenstraat. Dit heeft de technische recherche van de politie Hollands Midden vastgesteld na een onderzoek bij de woning. De bewoners werden rond dat tijdstip opgeschrikt door een lichtflits en een harde knal. Twee meisjes van 10 en 14 jaar die op de kamer van het dakkapel lagen te slapen kregen de schrik van hun leven maar bleven verder ongedeerd. Net voor de knal werden naast de woning stemmen van jongens gehoord. Het vermoeden is zij het vuurwerk afstaken waarna het op het dakkapel terechtkwam en daar explodeerde. Net na de knal werd het geluid gehoord van scooters en werd gezien dat er twee in de richting van de Northgodreef wegreden. Mogelijk dat deze scooterrijders om en nabij de woning iets gezien hebben dat belangrijk kan zijn voor het onderzoek. De politie komt dan ook graag in contact met deze of andere getuigen. Zij kunnen bellen met de politie in Noordwijk via 0900-8844.

Noordwijk Vrouw rijdt door na aanrijding

Maandag 27 februari even na 17.00 uur liep een 64-jarige man uit Noordwijk licht letsel op aan zijn handen toen hij door een nog onbekende automobiliste werd aangereden De Noordwijker liep over de Duinkant toen de automobiliste voorbij reed. De man werd aan een arm geraakt door de spiegel van de auto. Na een woordenwisseling is de vrouw hard weggereden waarbij ze voor de tweede keer tegen de Noordwijker reed. De man kwam ten val en liep verwondingen op aan zijn handen. De vrouw, met blond haar en omstreeks 30 jaar oud, is doorgereden.

Leiden Verkeersongeval

Maandag 27 februari even na 17.00 uur vond op de kruising Sint Jorissteeg/Levendaal een aanrijding plaats. Een 53-jarige vrouw uit Leiden stak vermoedelijk bij rood licht en ongeveer een meter naast het voetpad de Sint Jorissteeg over op het moment dat een 31-jarige automobilist uit haar woonplaats bij groen licht optrok en de Hooigracht op reed. De vrouw werd met een hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiden Woninginbraak

Maandag 27 februari vond een inbraak plaats in een woning aan de Atjehstraat. De inbreker heeft een raam geforceerd om binnen te komen. Nadat het huis was doorzocht werden onder andere een digitale camera en een mobiele telefoon weggenomen.

Leiderdorp Verkeersongeval

Maandag 27 februari even voor 17.00 uur vond op de kruising Leidsedreef/Zijldijk een aanrijding plaats tussen een 30-jarige racefietser en een 37-jarige automobiliste, beiden uit Leiden. De automobiliste reed over de Leidsedreef in de richting van de Zijldijk. Op de kruising met de Leidsedreef sloeg de vrouw linksaf, maar zag daar de racefietser die van links kwam over het hoofd. De racefietser reed tegen de auto en kwam met zijn fiets op de motorkap waarna hij op de weg viel. De racefietser werd met heup- en rugklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Inbraak in woningen

Tussen maandag 27 en de nacht van dinsdag 28 februari is ingebroken in twee woningen in dezelfde wijk. Bij beide woningen heeft men de achterdeur geforceerd om binnen te komen. Uit een woning aan het Crocuspad werden onder andere een fotocamera en een videocamera weggenomen. Uit een woning aan het Populierenpad werden autosleutels weggenomen.

Gouda Aanhouding na belediging De politie hield maandag 27 februari rond 17.30 uur aan het Wilsonplein een 16-jarige jongen uit Gouda aan. De aanhouding volgde nadat hij een agent beledigde door hem onder meer 'kankerlijer' te noemen. De agenten waren naar het Wilsonplein geroepen in verband met vernielingen aan school de Oostweide en gymzaal van de Oostvogel. De conciërge ontdekte dat deuren waren opengebroken en in de gymzaal een raam was vernield, water was gespoten met een brandslang, een poederblusser was leeggespoten, kasten waren omgegooid en gordijnen waren vernield. Juist eerder die middag ware er reparaties verricht omdat in het weekend er ook al deuren waren opengebroken en ruiten vernield. Een groep jongeren die zich op het schoolplein ophield waren mogelijk verantwoordelijk voor de vernielingen. Toen agenten de overgebleven 5 jongeren aanspraken ontstond er een heftige woordenwisseling waarbij de 16-jarige zich recalcitrant begon te gedragen. Op een gegeven moment beledigde hij een agent waarna die besloot de jongen aan te houden. Tegen zijn aanhouding verzette hij zich waarbij hij ook hulp begon te krijgen van de andere jongens. De agenten gebruikten pepperspray om de jongens op afstand te houden en de verdachte te boeien en in de politieauto te zetten. Hij is vervolgens overgebracht naar het politiebureau waar hij werd verhoord. Na zijn verhoor, waarbij hij de vernielingen ontkende, en het opmaken van een proces-verbaal voor belediging en verzet werd hij in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie zal de andere jongens, van wie namen bekend zijn, nog gaan horen.

Krimpen a/d Lek Politie vordert rijbewijs in De politie stuitte dinsdag 28 februari rond 02.20 uur op de Dorpsstraat op een midden op de weg staande auto met draaiende motor en een kapot linkervoorwiel. De auto kon niet meer voor of achteruit. Achter het stuur zat een 35-jarige man uit Rotterdam die onder invloed van alcohol bleek te zijn. De schade aan het voorwiel was gekomen nadat hij op de Dorpsstraat tegen een betonnen stoeprand was gereden. De man werd aangehouden en aan het bureau volgde de ademanalyse. De uitslag daarvan was 685 ug/l (limiet is 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Lekkerkerk Politie pakt meldingen van geluidsoverlast aan De politie kreeg op zondag 26 de melding dat een uitgaansgelegenheid aan de Burgemeester Roosstraat voor geluidsoverlast zorgde. Omdat er al meerdere meldingen de afgelopen tijd waren binnengekomen is de politie samen met geluidsspecialisten van de Milieudienst Midden Holland het geluidsniveau gaan meten. De uitgaansgelegenheid mag 40 db(A) aan geluid produceren. Uit de metingen van de Milieudienst bleek dat het geluidsniveau boven de 56 db(A) lag. Omdat er al een waarschuwing was gegeven aan de eigenaar wordt er door de politie proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar zou het geluidsniveau verlagen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --