Gemeente Hellendoorn


Gewijzigde vaststelling Bestemmingsplan Nijverdal-Oost

Bij besluit van 2 februari 2006, nummer 05.12772, heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan "Nijverdal-Oost" gewijzigd vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan.
Het plan heeft betrekking op een gedeelte van Nijverdal met als begrenzing het politiebureau, langs de spoorlijn tot aan de Lijsterweg, dan via de 2e Kampsweg, de Lochtersweg, 3e Kampsweg, via Boomcate naar de Bleekweg en via de Wilhelminastraat naar het Hoge Dijkje en dan langs de Grotestraat terug naar het politiebureau en kent hoofdzakelijk een conserverend karakter. Naast het conserverend karakter zijn ook verschillende wijzigingsbevoegdheden opgenomen.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen ondermeer het toevoegen van twee wijzigingsbevoegdheden woningbouw aan de Wierdensestraat en het bieden van beperkte uitbreidingsmogelijkheid voor een supermarkt aan de Grotestraat en een kerkgebouw aan de Maasstraat. Daarnaast zijn enkele situaties in overeenstemming gebracht met het huidige gebruik.
Het bestemmingsplan met het vaststellingsbesluit inclusief doorgevoerde wijzigingen ligt vanaf woensdag 1 maart 2006 gedurende 6 weken ter inzage bij het loket Bouwen en Milieu, Hendrik Wormserplein 2 te Nijverdal. Het loket Bouwen & Milieu is voor publiek geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 14.30 uur. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten voornoemde tijden op afspraak worden ingezien.

Degene, dit tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad, alsmede een belanghebbende, die kan aantonen, dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzagelegging bedenkingen indienen.
Voor het gedeelte van het bestemmingsplan, waar de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan, kan een ieder gedurende de termijn van terinzagelegging zijn bedenking indienen. De bedenkingen kunnen schriftelijk of mondelijk worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Overijssel. De schriftelijke bedenkingen kunnen worden gericht aan het adres Gedeputeerde Staten van Overijssel, postbus 10078, 8000 GB Zwolle
Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de provincie Overijssel, eenheid RWB, telefoon 038-4252525.
Open raadsbesluit in nieuw window raadsbesluit

Open Verslag zienswijzen in nieuw window Verslag zienswijzen

Open voorschriften in nieuw window voorschriften

Open plankaart in nieuw window plankaart

Open toelichting Nijverdal-Oost in nieuw window toelichting Nijverdal-Oost