Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toshiba introduceert breed scala aan technologische innovaties tijdens CeBIT 2006

Breda, 28 februari 2006 Toshiba Information Systems kondigt een reeks technologieën en systemen aan die het tijdens CeBIT 2006 in Hannover zal tonen.

HDstyle, Gigastyle, Netstyle

Toshiba bevindt zich in de voorhoede van de ontwikkeling van uiteenlopende digitale technologieën. Dit krijgt vorm in drie concepten: HDstyle, Gigastyle en Netstyle. HDstyle staat voor de innovatiekracht van Toshiba, waardoor de consument nog beter bediend wordt met high-definition tv-producten. Gigastyle verwijst naar de ontwikkelingen op het vlak van de miniaturisatie van harde schijven en nieuwe mogelijkheden voor televisies, DVD-recorders en mobiele producten. Netstyle verwijst naar netwerktechnologieën.

HD DVD Home Theater

De televisie beweegt zich meer en meer in de richting van digitale high-definition uitzendingen, waardoor de vraag ontstaat naar nieuwe optische disks met hoge opslagcapaciteit. HD DVD komt aan deze vraag tegemoet met zeer goede beeld- en geluidskwaliteit. In de HD DVD Home theater -stand van Toshiba kunnen bezoekers de zeer nabije toekomst zien: een demonstratie van één van de HD DVD-spelers die Toshiba in maart dit jaar in de Verenigde Staten op de markt zal brengen. Liefhebbers van Home Theater kunnen kijken naar HD DVD-filmclips van Hollywood films op de High Definition 72 DLP projectie-TV.

HD DVD AV Notebook PC

Toshiba zorgt voor high-definition beeldkwaliteit op draagbare computers met de ontwikkeling van de eerste notebook PC ter wereld met een HD DVD-drive. De Qosmio , Toshiba s multimediale notebook PC met HD DVD-lezer, laat bezoekers van de CeBIT zien hoe de geavanceerde audiovisuele vermogens van de nieuwe generatie DVD naar computers gebracht worden. Tevens zal een conceptmodel van een externe HD DVD-drive met USB-aansluiting getoond worden.

Flatbed 3-D beeldscherm

Toshiba s innovatieve beeldschermtechnologie maakt 3-D beelden op platte beeldschermen mogelijk, zonder dat speciale brillen nodig zijn. Nieuwe toepassingen van 3-D die door deze technologie mogelijk worden gemaakt omvatten games, e-learning, simulaties van gebouwen en landschappen zelfs 3-D menu s in restaurants zijn mogelijk. Toshiba heeft al 24- en 15,4 inch beeldschermen aangekondigd; tijdens de CeBIT zal het laatste model hieraan toegevoegd worden, een 7,2 inch klein beeldscherm dat laat zien hoe Toshiba s 3-D technologie ook voor haar mobiele toepassingen mogelijk is.

Draadloze USB Ultra Wideband

Toshiba toont een HDD-camera met zender en een PC met ontvanger waarmee draadloze beeldoverdracht (streaming) met hoge snelheden mogelijk is. Zowel de zender als de ontvanger zijn gebaseerd op Ultra Wideband, een nieuwe draadloze technologie die een zeer snelle verbinding van 480 Mbps biedt.

Indien u een afspraak wilt maken voor een rondleiding op de stand, voor een gesprek met Oscar Koenders, General Manager Computer Systems Groups of één van de andere Toshiba-vertegenwoordigers neem dan contact op met Nanda Bechtholt, nandab@communicationforce.com of via 0252 527 247. Meer informatie over HD DVD is te vinden op http://www.hddvdprg.com

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en elektronika bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 54,54 miljard US$ (2004).