Persberichten district Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 28-02-2006

Bromfietsdief aangehouden

NIEUWEGEIN Maandagmiddag werd een 18-jarige man uit Vianen aangehouden voor diefstal van een bromfiets.

Die middag deed een 16-jarige jongen aangifte van diefstal van zijn bromfiets die geparkeerd stond op een schoolplein aan de Vreeswijksestraatweg. Op beveiligingsbeelden was te zien dat de bromfiets werd gestolen en zo kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald. In zijn woonplaats werd de Vianer aangehouden en vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Hij legde een bekennende verklaring af. Proces-verbaal is opgemaakt.

Te veel gedronken

IJSSELSTEIN Tijdens toezicht bij het carnaval maandagavond, hield de politie een rijdende alcoholcontrole. Een 28-jarige man uit IJsselstein liep hierbij tegen de lamp. Agenten controleerden hem om 22.15 uur op de Vingerhoekhof en hij had te veel gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij met 375 ug/l in zijn lichaam achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

In de nacht van maandag op dinsdag 28 februari werd op de Panoven een 23-jarige Nieuwegeiner gecontroleerd. Hij had ook teveel gedronken en werd om 01.00 uur aangehouden. De ademanalyse wees uit dat de Nieuwegeiner 175 ug/l in zijn lichaam had. De man was beginnend bestuurder en dus is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 2 uur.