Persberichten district Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 28-02-2006

Openlijke geweldpleging

HARMELEN Twee mannen uit Harmelen zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Omstreeks 00.00 uur kreeg de politie de melding dat een horecaexploitant op de Wilhelminalaan was mishandeld door een groep van ongeveer zes personen. De man, een 28-jarige inwoner van Sassenheim, kreeg hulp van portiers van een naastgelegen horecagelegenheid en kon zo aan zijn belagers ontkomen. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd, maar heeft zich niet onder doktersbehandeling laten stellen. De toedracht van de mishandeling is nog niet duidelijk.

Twee mannen uit Harmelen, van 17 en 20 jaar oud, konden direct worden aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde agenten. De mannen zijn ingesloten op het politiebureau. De zaak is in onderzoek.

Fietser licht gewond bij verkeersongeval

WOERDEN Maandagavond raakte een 65-jarige fietser gewond bij een aanrijding op de Hollandbaan.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. De 65-jarige man fietste over het fietspad op de Hollandbaan richting de Stuurboordlaan. Een 32-jarige man uit Woerden reed in zijn auto in dezelfde richting. Bij de kruising met de Veldbloemlaan wilde de automobilist linksaf slaan en zag hij de fietser over het hoofd. De fietser kwam ten val en werd behandeld door ambulancepersoneel. Hij kon daarna weer naar huis.