Politie Gelderland-Midden

Doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed
Publicatiedatum: 28-2-2006 10:55:43

Zevenaar Een 20-jarige automobilist uit Zevenaar is maandagavond in zijn woonplaats aangehouden. De man zou eerder die avond betrokken zijn geweest bij een aanrijding op de Vondellaan. Daar zou hij een 62-jarige Zevenaarse fietser, die afsloeg maar dit waarschijnlijk niet heeft aangegeven, hebben geraakt. De fietser raakte bij de aanrijding gewond (vermoedelijk hoofdletsel) en werd voor medische controle en behandeling overgebracht naar het streekziekenhuis in Zevenaar. Na de botsing reed de automobilist door. Een getuige had het een en ander gezien, waarna de politie de jongen thuis opzocht. De bestuurder had in de tussentijd zelf al contact met de politie opgenomen. De bestuurder werd een ademtest afgenomen en het bleek dat deze beginnend bestuurder onder invloed verkeerde (ongeveer 0,99 promille). Hierop werd hij aangehouden en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs ingevorderd na ongeval en rijden onder invloed
Publicatiedatum: 28-2-2006 10:55:05

Pannerden Het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit de gemeente Rijnwaarden is maandagmiddag ingevorderd. Dit gebeurde nadat hij betrokken was geweest bij een ongeval op de Deukerdijk in Pannerden. De man reed over de dijk, komende uit de richting van de Rijndijk. Vermoedelijk hield de beginnend bestuurder daarbij te weinig rechts. Op een gegeven moment verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een links van de weg geparkeerd staande auto. Voor zover bekend raakte de automobilist niet gewond bij het ongeval. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben de man een blaastest afgenomen. De test wees uit dat er drank in het spel was (ongeveer
1,86 promille). Hierop werd het rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Proces-verbaal voor rijden onder invloed

Publicatiedatum: 28-2-2006 10:53:25

Elst Een 51-jarige automobilist uit Zierikzee heeft in de nacht van maandag op dinsdag een proces-verbaal gekregen. Surveillerende agenten zagen de man rijden over de Rijksweg Zuid, nabij Elst. Wat opviel was het rijgedrag van de bestuurder: langzaam en lichtslingerend. De agenten hebben de automobilist laten stoppen en spraken hem aan. Ze roken een alcohollucht, waarna de automobilist een ademtest werd afgenomen. Hij bleek onder invloed te verkeren (0,99 promille). De man kreeg tevens een rijverbod van vier uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Alcoholcontroles Verkeershandhavingsteam

Publicatiedatum: 28-2-2006 10:46:07

Wageningen / Oosterbeek / Heelsum - Het Verkeershandhavingsteam heeft maandag in Wageningen, Oosterbeek en Heelsum ruim 500 bestuurders laten blazen bij alcoholcontroles. Daarbij is vijf keer proces verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.

Gedurende het carnaval houdt het Verkeershandhavingsteam van de politie extra alcoholcontroles op verschillende plaatsen in de regio. Deze keer waren Wageningen, Oosterbeek en Heelsum aan de beurt. In Wageningen werd van 18.30 tot 22.15 uur samen met de plaatselijke politie op de Lawickse Allee gecontroleerd. Geen van de 15 gecontroleerde bestuurders had gedronken. Wel zijn 38 bekeuringen uitgeschreven voor het diverse verkeersovertredingen. In Heelsum zijn op de Utrechtseweg tussen 18.30 een 22.15 uur 323 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Een 38-jarige Oosterbeekse had een alcoholgehalte van 345 µg/l (0,79 promille). Tegen de betrokkene is proces verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van twee uur. De andere betrokkene, een 48-jarige vrouw uit Renkum, had een alcoholgehalte van 370 µg/l (0,85 promille). Ook tegen deze bestuurster is proces verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 3 uur.
Op de Utrechtseweg in Oosterbeek zijn tussen 22.45 en 02.15 uur 177 blaastesten afgenomen. Hier bleken drie bestuurders te veel gedronken te hebben. Een 36-jarige bestuurder uit Heveadorp had een alcoholgehalte van 355 µg/l (0,82 promille). Tegen de betrokkene is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur. Een 35-jarige snorfietser uit Arnhem had een alcoholgehalte van 475 µg/l (1,09 promille). Tegen de betrokkene is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur. Een 26-jarige beginnend bestuurder uit Renkum had een alcoholgehalte van 210 µg/l (0,48 promille). Vanaf 1 januari van dit jaar geldt voor beginnend bestuurders de limiet van 0,2 promille. Tegen de betrokkene is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Vanaf 1 januari 2006 gelden er voor beginnend bestuurders strengere regels voor alcohol in het verkeer. De nieuwe alcohollimiet van 0,2 is er voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. En voor iedereen die zn rijbewijs heeft vanaf 30 maart 2002 of het nog gaat halen. De 0,2 limiet geldt de eerste vijf jaar nadat je je rijbewijs hebt ontvangen.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421