Gemeente Pekela


Energiecompensatie minima Pekela

De huishoudens in Pekela met een inkomen niet hoger dan 115% van de geldende bijstandsnorm, kunnen 50,- tegemoet zien als compensatie voor de gestegen energieprijzen. Hiervoor wordt de eenmalige bijdrage van het Rijk aan de gemeenten gebruikt.
De uitbetaling vindt plaats via het participatiefonds. Daarvoor kan men een aanvraag formulier verkrijgen bij het loket van de sociale dienst in het gemeentehuis in Oude Pekela of thuisgestuurd krijgen via de post. Hiervoor kan men bellen naar 0598 694694. Door de koppeling aan het participatiefonds kan tegelijkertijd een bijdrage gevraagd worden voor andere kosten die men heeft gemaakt voor maatschappelijke activiteiten. Daarmee kan de bijdrage afhankelijk van de aanvraag oplopen van 100,- voor een alleenstaande tot 300,- voor een gezin van vier personen.

Tevens wordt de greenpeace-actie voor de aanschaf van spaarlampen onder de aandacht gebracht. Door de 50,- energiecompensatie slim te gebruiken door b.v. 8 hoogefficiënte spaarlampen aan te schaffen, kan men in totaal zo'n 500,- besparen op de energierekening door de hoge levensduur van de spaarlampen.

50 compensatie energie minima 28-02-2006

---