Zou u de wereld helpen als u dat kunt?

The world about

Zou u de wereld helpen als u dat kunt?

'De pen is machtiger dan het zwaard'

Vorige week: Een burger oorlog staat op springen in Irak. De weken ervoor is er hevige onrust door de cartoon rellen. Waar gaat dit heen? En erger nog? Wat staat ons nog te wachten? De wereld is onrustig en wij met zijn allen zijn daar onderdeel van. Iedere dag vallen er vele doden door geweld, oorlog, haat en kwaad. Het nieuws staat er bol van maar dit is slechts het topje van de berg die je ziet.

Een reactie die hier op komt is dat mensen zich bedreigd gaan voelen, en elkaar opzoeken. Dit geeft een veilig gevoel, maar er ontstaan groepen. Groepen met ieder hun eigen idealen, ideeën en denkwijzen. Binnen de groep is er een grote hoeveelheid van liefde, steun en genegenheid naar elkaar. Buiten de groep is dit vaak bijna tot helemaal weg en is er haat, geweld en intolerantie naar elkaar en andere groepen. Waarom kunnen we niet gewoon samen leven is de universele vraag. Zou het kunnen dat wij mensen de liefde, steun en genegenheid die wij hebben binnen onze groep en familie ook kunnen uitbreiden naar andere groepen en mensen? Als wij dit zouden kunnen doen zouden oorlogen vergaan, doden opstaan en een prachtige wereld ontstaan.

Of dit kan, is dubieus en daar heeft iedereen zijn eigen mening over. Eén ding wat wel in ieder geval kan is elkaar beter leren begrijpen, en met begrip voor elkaar kunnen we elkaar respecteren en ieder in zijn eigen waarde laten. Laat iedereen hun eigen fouten maken en respecteer die. U kunt de wereld helpen door uw boodschap aan de wereld te geven. Hoe denkt u over de wereld? En wat zou u graag aan deze wereld willen mee geven? Door het opschrijven van uw boodschap aan de wereld draagt u bij aan respect, begrip en hereniging van de wereld op het hoogste niveau. Door het lezen van andermans berichten creëert u begrip, respect en genegenheid naar elkaar.

U kunt uw boodschap insturen op www.theworldabout.com en de wereld laten zien dat u bestaat en wat uw mening is over onze wereld. Duizend berichten zullen worden geselecteerd uit inzendingen over de hele wereld en hier zal een prachtig boek van worden gemaakt. Het boek van de mens. Het boek wat begrip en respect doet ontstaan en haat en nijd kan laten vergaan. Draag bij aan dit prachtige project en help de wereld.

Door David van Ineveld, oprichter van The World About.