Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken


Herman Ram wordt per 1 mei 2006 de algemeen directeur van het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo) en Dopingcontrole Nederland (DoCoNed).(28-02-2006)

Het Bestuur van het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo) en Dopingcontrole Nederland (DoCoNed) benoemt per 1 mei Herman Ram als algemeen directeur van deze beide organisaties.

Het Bestuur loopt daarmee vooruit op een fusie van de twee organisaties. Deze fusie is aangekondigd in de nota "Tijd voor Sport" van het ministerie van VWS. Doel van de fusie is de doelmatigheid in het dopingbeleid en de dopingcontrole te verhogen. Om de realisering van de fusie te vergemakkelijken bestaat het Bestuur van NeCeDo en DoCoNed sinds de jaarwisseling uit dezelfde personen: Cees Vervoorn (voorzitter), Jos van der Vegt (penningmeester) en Dolf Segaar (secretaris). De planning is de juridische fusie tussen de twee organisaties rond de zomer van 2006 af te ronden.

Herman Ram heeft een brede managementervaring en ervaring in de sport. Hij is thans directeur van de Nederlandse Ski Vereniging. Daarvoor was hij directeur van de Badminton bond en de Schaakbond.