Gemeente Utrecht

Overvecht opgenomen in 56-wijkenaanpak

De Utrechtse wijk Overvecht is opgenomen in de 56-wijkenaanpak van het ministerie van VROM. Overvecht is de vierde Utrechtse wijk op de VROM-lijst. Eerder waren al Zuilen/Ondiep, Kanaleneiland en Hoograven geselecteerd. Met de 56 wijkenaanpak wil minister Dekker het vernieuwingsproces in deze naoorlogse probleemwijken stimuleren. De wijken kunnen rekenen op extra aandacht van het rijk. Wethouder van Kleef is blij dat de gemeente en de corporaties de minister hebben kunnen overtuigen dat in Overvecht voortvarend gewerkt wordt aan de vernieuwing van de wijk. Op 29 maart brengt minister Dekker een werkbezoek aan Overvecht.

De vernieuwing van Overvecht is al begonnen. Zo zijn onder meer woningen aan Zambesidreef gerenoveerd en nieuwe woningen gebouwd aan de Charlotte de Bourbondreef. Ook wordt er flink geïnvesteerd in de herinrichting van parken en de vernieuwing van winkelcentra. Verder lopen er allerlei projecten die - gebiedsgericht - de sociale wijkontwikkeling aanpakken.

De vernieuwing van Overvecht wordt de komende 10 jaar geïntensiveerd. Dit jaar start de renovatie van 188 huurwoningen aan de Vulcanusdreef en 260 woningen aan de Petersdreef. Verder start de voorbereiding van de herstructurering van het deelgebied Haifa/Ankaradreef. In Overvecht Noord en Overvecht Zuid komen woonservicezones en start de bouw van een multifunctionele voorziening (sporthal,jongerencentrum, kerk en opvang) bij sportpark De Dreef. Genoemde projecten zijn een greep uit het uitvoeringsprogramma Overvecht 2005-2010.

Bij de vernieuwing van Overvecht werkt de gemeente nauw samen met corporaties, wijkwelzijnsinstellingen, politie, marktpartijen en zorgaanbieders.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met, Gerard Derksen, bestuurscommunicatie, 030 - 286 11 68 of 06 - 270 30 714.