Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

i8 Solutions Certified Partner van Temtec

's-Hertogenbosch, 28 februari 2006 - - i8 Solutions - business intelligence specialist voor het MKB - heeft een OEM partnership overeenkomst getekend met Temtec, een belangrijke Nederlandse aanbieder van intuïtieve selfservice analyse- en rapportagesoftware voor business intelligence. Door de overeenkomst is i8 Solutions nu gecertificeerd OEM partner en reseller van Temtec. De krachtige en zeer gebruiksvriendelijke i8 Viewer software - gebaseerd op Temtec's Executive Viewer - is een sterke uitbreiding op de i8 Controller en i8 Scorecard.

Met behulp van i8 Solutions is een gedeelte van de functionaliteit van Executive Viewer nu ook beschikbaar voor het MKB via de i8 Viewer. Hierdoor kunnen ook kleine en middelgrote bedrijven meer bedrijfsinformatie halen uit hun administratie. Managers kunnen de informatie naar eigen inzicht en vanuit iedere invalshoek analyseren. Daarnaast kan de informatie zeer overzichtelijk worden gerapporteerd en gepresenteerd.

"De i8 Viewer is bijzonder geschikt als toepassing in het MKB vanwege de grote gebruiksvriendelijkheid van het pakket", aldus Jan Vink, directeur van i8 Solutions. "Medewerkers kunnen de i8 Viewer gebruiken voor het analyseren van hun gegevens zonder hulp van een BI-deskundige of IT-specialist. Verder heeft i8 Solutions een nieuwe applicatie gebouwd waarmee automatisch data uit de financiële pakketten (zoals Exact, SAP Business One, AFAS, Coda en Snelstart) gehaald wordt. Vervolgens is de bedrijfsinformatie dan heel eenvoudig te analyseren met onze i8 Viewer. Hiermee biedt i8 Solutions nu óók het MKB de mogelijkheid om gebruik te maken van deze krachtige 'high-end' oplossing."

"i8 Solutions vult voor het MKB de leemte op die er bestaat wat betreft business intelligence oplossingen", aldus Michel Dekker, Partner Manager bij Temtec. "Met i8 Viewer kunnen nu ook managers van het MKB omgaan met de groeiende hoeveelheden data die hun ondernemingen te verwerken krijgen. Eenvoudige analyse en overzichtelijke rapportage zijn de basis voor het nemen van de juiste bedrijfsbeslissingen; ook in het MKB."

Temtec's Executive Viewer wordt al in meer dan 50 landen door gerenommeerde bedrijven gebruikt. In Nederland onder andere door KLM, Rabobank, Ahold, NS, ANWB, en Microsoft.

Temtec Europe B.V., Postbus 3010, 5203 DA, 's-Hertogenbosch.

Tel.: 073 - 6460200, fax: 073 - 6460209, e-mail: info@temtec.com

Over Temtec

Temtec - een van oorsprong Nederlandse onderneming - is een wereldwijde leverancier van selfservice analyse- en rapportagesoftware. Temtec zorgt ervoor dat gebruikers zonder specifieke technische achtergrond zeer snel bedrijfskritische informatie kunnen analyseren om gefundeerde beslissingen te nemen. Het belangrijkste product van Temtec, Executive Viewer, is ontwikkeld om de gebruiker optimale toegang te geven tot informatie die is opgeslagen in multi-dimensionale OLAP-databases. Executive Viewer is als OLAP-browser te gebruiken voor de volgende databases: Microsoft Analysis Services, Hyperion Essbase, Applix TM1 en SAP Business Warehouse. Temtec is een Microsoft Gold Certified partner en een voorkeurspartner van Hyperion. De onderneming heeft een wereldwijd klantenbestand van ruim 500 organisaties in 50 landen. Temtec heeft locaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten en biedt professionele ondersteuning in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands. Meer informatie en een live demonstratie van Executive Viewer zijn te vinden op www.temtec.com.

Over i8 Solutions

i8 Solutions biedt krachtige BI oplossingen aan voor het omzetten van data naar bruikbare informatie. De onderneming stelt zich op als partner van bedrijven in het MKB om managers op flexibele en gebruiksvriendelijke wijze toegang te geven tot belangrijke bedrijfsinformatie. i8 Solutions biedt de gebruiker eenvoudige selfservice analyse en rapportage software, zoals i8 Viewer en i8 Controller, om op gebruiksvriendelijke en flexibele wijze zelf de gewenste rapporten samen te stellen en analyses uit te voeren tot op elk gewenst niveau. De i8 Viewer en i8 Controller kunnen worden gekoppeld met i8 Scorecard zodat organisaties op transparante wijze hun prestaties volgens vooraf gedefinieerde normen kunnen visualiseren en zij hierover kunnen communiceren.