Ingezonden persbericht


Persbericht

Canon biedt hoog-volume functionaliteit voor het mid-volume productiesegment

Canon zet nieuwe standaard met iR7086, iR7095 en iR7105

Hoofddorp, 28 februari 2006 - Canon zet met de iR7086, iR7095 en iR7105 de nieuwe standaard in de professionele mid-volumemarkt. Met deze revolutionaire serie zwart-wit productiesystemen richt Canon zich op de professionele grafische mid-volumemarkt bestaande uit onder meer copyshops, servicebureaus, centrale reprografische afdelingen (CRD), mailingbedrijven en onderwijsinstellingen. Deze nieuwe modellen onderscheiden zich in de markt door de afdrukkwaliteit en de zeer uitgebreide mogelijkheden van inline finishing waardoor de gebruiker in staat is op efficiënte wijze hoogwaardige eindproducten te produceren. De hoeveelheid mogelijkheden voor inline finishing is in het mid-volume productiesegment niet eerder vertoond en biedt de gebruiker functionaliteiten die voorheen waren voorbehouden aan hoog-volume productiesystemen. Zo is het onder meer mogelijk inline gelijmde en getrimde boeken te produceren met kaften die zijn gedrukt met bijvoorbeeld een Canon kleurensysteem.

"Onze visie op professioneel printen gaat verder dan alleen het verhogen van de productiesnelheid. De geavanceerde afwerkmogelijkheden maken dat bijvoorbeeld copyshops in een productiegang kant-en-klare eindproducten kunnen produceren. Door te werken met inline afwerking kan tijd worden bespaard omdat er minder handelingen nodig zijn om het productieproces te beheersen", aldus Otto Ott, General Manager Marketing Canon Business Solutions. "Canon biedt als eerste in de mid-volumemarkt de mogelijkheid met een inline thermische glue-binder te werken zonder gebruik te maken van speciale kaften of tapes. Dit stelt reprografische bedrijven in staat opdrachten met een kleine oplage aan te nemen die geavanceerde afwerkmogelijkheden vereisen."

Unieke afwerkmogelijkheden
Boekproductie
Een primeur voor de mid-volumemarkt is dat met de iR7000-serie boeken - van 10 tot 200 vel - inline kunnen worden geproduceerd. Het systeem heeft geen speciale kaften of tapes nodig. De kaften en inschietvellen, die bijvoorbeeld met een Canon kleurenmachine zijn geproduceerd, worden met behulp van de post fuser inserter toegevoegd. Vervolgens worden de boeken inline gelijmd en aan drie zijden schoongesneden.

Staple-trimming
Met de nieuwe imageRunner-serie is het mogelijk te nieten tot 100 vel met behulp van staple-trimming. Ongeacht de pakketdikte sluiten de nietjes altijd met 2,5 tot 3 millimeter afstand. Staple-trimming zorgt ervoor dat nietjes op de juiste lengte worden afgeknipt zodat de laatste pagina's onbeschadigd blijven. Deze manier van werken resulteert in een professioneel eindproduct dat oogt alsof het is gehecht met hechtdraad, terwijl de prijs gelijk is aan traditioneel nieten.

Perforeren
Een andere inline mogelijkheid is de professionele perforator waarmee verschillende perforaties gemaakt kunnen worden. Het wisselen van de verschillende perforatiestansen en het instellen van het systeem neemt enkele seconden in beslag. Hierdoor is het mogelijk kleinere oplages met verschillende perforaties achter elkaar te produceren zonder tijdsverlies. Door het grote geheugen -tot 20.000 pagina's- van de nieuwe mid-volume productiesystemen is het mogelijk snel en eenvoudig extra sets te produceren met andere perforaties.

Overige specificaties en afwerkmogelijkheden iR7086, iR7095 en iR7105


* Afdruksnelheden van respectievelijk 86, 95 en 105 afbeeldingen per minuut
* Inzetbereik van 50.000 tot 400.000 afdrukken per maand
* Papierformaat van A6 tot en met A3 en 200 grams uit alle papierladen en magazijnen
* Papiercapaciteit maximaal 7.650 vel, waarvan maximaal 4.650 vel A3-formaat
* Z-vouw-finishing om A3-vellen in A4-documenten tussen te voegen
* Stacker 5.000 vel A4/A3 met losse trolleys en extra 1.000 vel topuitvoer
* Ultrasone double feed detection voorkomt storingen wanneer bij slecht of statisch papier twee of meer vellen tegelijk worden doorgevoerd
* Groot 10,4" kleuren TFT touch-screen bedieningspaneel voor het instellen van het systeem en het monitoren van kopieer- en printopdrachten
* Vierde generatie van Canons imagePlatform met twee procesoren en 1GB geheugen: dit nieuwe platform maakt het mogelijk om gelijktijdig verschillende processen uit te voeren zoals het gelijktijdig kopiëren en opslaan van hardcopy-documenten
* MEAP: de machines zijn gebaseerd op het Canon MEAP-platform waardoor de machines volledig in de workflow geïntegreerd kunnen worden.

De machines zijn medio april 2006 beschikbaar voor de Nederlandse markt. Meer informatie over de iR7086, iR7095 en iR7105 is medio april te vinden op: www.canon.nl.

Beeldmateriaal kunt u downloaden via: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php

Perscontact:
Marcel Surendonk
PR-manager Canon Nederland
tel: 023 567 02 11
mailto:m.surendonk@canon.nl

Tessa Bouw
Edelman
tel: 023 554 20 30
mailto:tessa.bouw@edelman.com